Search
Close this search box.
Elvir Muratović
VREME ČITANJA: 5 min

ELVIR MURATOVIĆ: Uvek tražim igru na gol više

Elvir Muratović, šef stručnog štaba OFK RAS iz Novog Pazara, proglašen je za najboljeg trenera prvog dela sezone šumadijsko-raške zone.
Kao vrlo mlad uplivao je u trenerske vode i svojim dosadašnjim radom kao trener, pokazao je da poseduje veliki potencijal. Izuzetno lep i dopadljiv fudbal, koji su njegove ekipe uvek propagirale bile su pokazatelj da se radi o jednom izuzetno kvalitetnom treneru.
Elvir Muratović, u prvom delu sezone, predvodio je dve ekipe iz šumadijsko-raške zone. Jošanicu u prvih devet kola i OFK RAS u poslednja tri kola. Koliko mu znači ovo priznanje, da li je moglo bolje u prvoj polusezoni, ali i mnoge druge stvari otkrio nam je Muratović u našem razgovoru.
Proglašeni ste za najboljeg trenera prvog dela sezone šumadijsko-raške zone. Koliko Vam znači jedno ovakvo priznanje?
“Pa naravno da mi mnogo znači ovo priznanje. Često kažem i momcima da je jako teško biti prvi i najbolji, pa čak i u najnižem rangu takmičenja, tako da mi prija ovo priznanje. Posebno ima svoju težinu kada znate da u ovom rangu takmičenja rade par trenera koja su velika imena. Pomenuo bih Bobana Dmitrovića i Ljubu Nenadića. To su treneri, koji su bili veliki igrači i koji su imali velike inostrane karijere, pa i reprezentativne.” – započeo je Muratović naš razgovor.
“Pohvalio bih i mislim da je kolega Đoković iz Bana iz Raške zaslužio sve pohvale. Uspeo je da sa jednom mladom ekipom Bana, uz nekoliko iskusnijih igrača, odigra polusezonu bez poraza. Za mene će ovo biti samo jedan dodatni motiv da još više radim na sebi. Da se usavršavam i napredujem i da budem sve bolji iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu.”
Vi ste veći deo jesenjeg dela sezone proveli na klupi Jošanice, ali ste nakon jednog šokantnog poraza od Korićana podneli ostavku. Nakon toga preuzimate ekipu RAS-a. Kako komentarišete prvi deo sezone iz svog ugla?
“Kao što ste rekli, deveto kolo je bio šok za naš klub. Posle, možda, najbolje odigrane utakmice u prvom delu sezone na domaćem terenu protiv Trepče iz Kosovske Mitrovice, doživeli smo jedan veliki šok i poraz od ekipe Korićana. Jedna ekipa koja je jako neugodna po nas.” – podsetio se i dodao:
“Posle tog poraza, došlo je do nezadovoljstva kod predsednika kluba Almira Šaćirovića. On je posle utakmice, podneo ostavku, tako da sam i ja, uz njega, odlučio da je u tom trenutku najbolje da se povučem. Što se Jošanice tiče, u tih devet kola, ostaje mi žal za jako bolnim porazom od ekipe Mokre Gore iz Zubinog Potoka. Na toj utakmici smo realno trebali da pobedimo sa 5-6 golova razlike. Međutim, lopta jednostavno nije htela u gol i ekipa Mokre Gore nas je kaznila u poslednjim minutima utakmice sa dva gola.”
“Ipak, bože moj, to je fudbal i dešavaju se takve utakmice. Jako mi je drago da je Jošanica uspela da u poslednja četiri kola zabeleži četiri pobede. Moram da napomenem da je ekipa Bana u poslednje četiri utakmice tri puta igrala nerešeno i jako mi je drago što je Jošanica na prvom mestu. Što se tiče RAS-a, u tri utakmice smo uspeli da osvojimo četiri boda. Ostaje žal za dva boda protiv ekipe Korićana u poslednjem kolu gde smo na svom terenu odigrali 2:2.”
Jošanica je igrala verovatno i najlepši fudbal u ligi pod vašim vođstvom. Međutim, taj poraz od Korićana doneo je rastanak između Vas i ekipe iz Novopazarske banje. Da li je u tom trenutku rastanak bio jedina opcija?
“Skoro godinu i po dana sam bio na čelu struke FK Jošanica. Zaista, cela liga je pričala da Jošanica igra najlepši i najdopadljiviji fudbal. Nažalost, to nije bilo dovoljno da se prošle sezone nađemo ispred Tutina i tako se plasiramo u Srpsku ligu “Zapad”. Međutim, što se mene tiče, gde god da sam trener, na bilo kojem nivou, trudim se da momci uživaju u fudbalu. Da se igra totalni fudbal, uvek tražim igru na gol više, ali bože moj, nekada rezultati to ne isprate.”
“Posle neplaniranog i gorkog poraza, nakon ostavke predsednika kluba, nekako je i moja moralna obaveza bila da se povučem sa mesta šefa stručnog štaba. Možda je u tom trenutku došlo i do nekog zasićenja, posle skoro godinu i po dana rada sa tim momcima. U tom trenutku je to bilo to, bez ikakvog problema i bez i jedne reči je došlo do prekida saradnje.”
Vrlo brzo preuzimate ekipu RAS-a, koja se nalazila u donjem delu tabele. Kako ste se snašli u novom klubu i da li ste zadovoljni učinjenim u tri kola koliko ste i vodili OFK RAS?
“Posle par dana od rastanka sa Jošanicom, dobio sam poziv od dva kluba, među kojima je bio OFK RAS iz Novog Pazara. Kako je u klubu sportski direktor moj veliki prijatelj Lazar Pajović, odlučio sam da pokušam da pomognem klubu. Da bar u te tri utakmice izvučemo neki maksimum i da doprinesem koliko god sam u mogućnosti. Mislim da smo izvukli, možda i maksimum u sve tri utakmice, s’ obzirom da ni u jednoj nismo bili kompletni.”
“Što se tiče tih momaka, ja sam 90% njih sve već poznavao. Igrali smo četvrto kolo sa njima, dok sam bio trener Jošanice. Tada sam video da se radi o jednoj izuzetno kvalitetnoj ekipi, koja u svojim redovima ima puno dobrih i kvalitetnih pojedinaca. Igrači koji su igrali na jednom jako ozbiljnom, profesionalnom nivou. Prevashodno mislim na našeg superligaša Novi Pazar, gde je nekoliko njih igralo, što u Prvoj, a neki su beležili nastupe i u Superligi Srbije.”
“Iskren da budem, očekivao sam da u poslednja tri kola uzmemo minimum šest bodova. Međutim, u fudbalu se nikad ne zna i ne postoje pravila. Imali smo hendikep da u tri kola nismo imali najjači sastav, što zbog povreda, što zbog kartona. Eto ostaje žal za ta dva boda protiv Korićana, gde smo u dva navrata vodili, ali gosti su uspeli da se vrate rezultatski.”
Da li ste sa ekipom RAS-a dogovorili dalju saradnju i da li ćete i u drugom delu sezone sa klupe predvoditi ovu ekipu?
“Što se tiče dalje saradnje sa OFK RAS, ne mogu vam sa sigurnošću reći da ćemo nastaviti saradnju. Ja sam rekao da ću dati sve od sebe da u tri poslednja kola izvučemo maksimum od igrača. Još uvek nisam siguran da ću ostati, jer imam dve-tri opcije i neka interesovanja klubova ovde u okolini Novog Pazara. Ukoliko ne bude nešto iz većeg ranga, mislim da postoji velika mogućnost da produžimo saradnju i nastavak bar do kraja sezone. Smatram da je ekipa jako kvalitetna i da momci mogu da izbore opstanak u ovom rangu takmičenja.” – završio je naš razgovor šef struke OFK RAS, Elvir Muratović.

Možda vas zanima

TABELA Šumadijsko-raške zone