Search
Close this search box.
Nikola Makar
VREME ČITANJA: 2 min

Nikola Makar – najbolji strelac Vojvođanske lige „Sever“

29-godišnji centarfor FK „Bratstvo 2019“ iz Prigrevice Nikola Makar sa 19 pogodaka u 14 mečeva najbolji je strelac VFL Sever.
Nikola je takođe i deo tima jesenje polusezone, a bio je i u užem izboru za najboljeg igrača. Golgeter Prigrevčana nije samo najbolji strelac na Severu, već i računajući sve vojvođanske zone.
Bivši je fudbaler Radničkog iz Sombora, imao je i internacionalnu karijeru igrao je u slovačkoj Podbrezovi, pored toga igrao je jednu sezonu u Čonoplji gde je branio boje Sloge, igrao je i za Feniks iz Stare Pazove. 8 godina je proveo u Bratstvu.
Bio si oslonac tima i najbolji strelac vojvođanskih zona, kako to komentarišeš?
„Mislim da sam se zaista trudio i dao sve od sebe, odigrao sam veoma uspešno ovu polusezonu. Dugogodišnje iskustvo koje imam dalo je rezultate.“
Kad imaš toliko pogodaka na svom kontu i to samo za polusezonu, koliko će to značiti u nastavku na polju samopouzdanja da nastaviš da pružaš takve partije?
„Naravno da znači mnogo za samopouzdanje i nadam se da ću tako i nastaviti. Daje mi još veći motiv za nizanje novih uspeha i pobeda i da se dostigne taj cilj ulaska u Srpsku ligu Vojvodina.“
Kako si ti video kvalitet svog tima u dosadašnjem delu prvenstva u odnosu na ostatak lige, da li je uvek išlo lako ili je bilo utakmica u kojima ste jedva izvukli bodove?
„Naravno da nikad nije lako, dosta nam je ekipa pružilo maksimalan otpor pogotovo zbog činjenice da smo bili od prvog kola lideri, kako i sama tabela pokazuje nadam se da se tu vidi naš kvalitet.“
Šta je potrebno da se Bratstvo 2019 zaista nađe u višem rangu i izbori toliko željenu Srpsku ligu Vojvodina?
„Potrebno je da se dobro odradi pripremni period i da se pokuša sa nastavkom pružanja dobrih partija iz prvog dela da bi dostigli taj konačan cilj promocije u viši rang takmičenja.
Izabran si u prvu postavu polusezone, bio si u užem krugu za izbor za najboljeg igrača, koliko znače svi ti laureati koje si ostvario ove jeseni?
„Mnogo mi znače, ali moram da kažem da je moj tim zaslužan za to, jer bez dobrog tima i saigrača nema ni dobrog mene. Lična satisfakcija ide zajedno sa timskom.
Kakva je bila atmosfera u sklopu kluba tokom jesenje polusezone?
„Atmosfera u klubu je bila na zavidnom nivou, zato su i postignuti ovi rezultati, jer da nije bilo timske hemije ne bi bilo ni rezultata.“

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Sever”

VREME ČITANJA: 2 min

Nikola Makar – najbolji strelac Vojvođanske lige „Sever“

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Sever”