Search
Close this search box.
viber_image_2022-12-03_19-43-04-325
VREME ČITANJA: 3 min

Dario Vojnić – najbolji igrač vojvođanskog “Severa”

Fudbaler Bačke 1901, Dario Vojnić, poneo je zvanje najboljeg igrača jesenje polusezone u Vojvođanskoj ligi „Sever“.
Dvadesetsedmogodišnji centarfor Bačke imao je odličan učinak i opravdao očekivanja kako struke tako i uprave najstarijeg srpskog fudbalskog kluba: 14 pogodaka i 5 asistencija na 13 nastupa.
Dario je svoje fudbalske korake počeo u sedmoj godini života. Omladinsku školu prošao je u FK Spartak iz Subotice (od 7. do 19. godine).
Igrao je u FK Subotica jednu sezonu, u Bačkoj 1901 tri i po sezone, u Tavankutu tri sezone, u švedskom AIF Vastanviksu polusezonu i u mađarskom Szent Lorinc-u polusezonu.
Od prošle sezone je u matičnoj FK Bačka 1901 iz Subotice. Da li će ponoviti prošlogodišnji uspeh  (bili su drugi na tabeli) i ove sezone ostaje da se vidi.
Sa Dariom smo razgovarali na mnoge teme.
Dario, kakav je osećaj biti proglašen za najboljeg igrača prvog dela Vojvođanske lige „Sever“?
„Osećaj je samo jedan, a to je da sam preponosan i presrećan. Lepo je čuti da si proglašen igračem polusezone, kakav god klub bio, kakva god liga bila. Hvala svima koji su me izglasali, i koji su me podržali. I naravno, ne bih mogao da postignem ove rezultate bez moje ekipe“
Stekao se utisak da su tvoje partije značile mnogo ekipi Bačke 1901, obzirom na situaciju u kojoj se klub nalazi posle prvog dela, da li je to istina?
„Pa sigurno da sam doprineo golovima i igrama, ali ekipa je bila uz mene i bez njih ne bih postigao to što sam. Situacija nije najbolja, ovo je jedna od lošijih polusezona za klub. Stojim pri rečima da imamo ekipu u prve tri, po imenima, i po igrama. Siguran sam da ćemo drugu polusezonu odraditi kako treba.“
Kakva je bila atmosfera u klubu, da li su se tvoje ambicije i ciljevi poklopili sa klupskim i ako jesu da li su oni ostvareni?
„Atmosfera u klubu je fantastična. U svlačionici je zaista opušteno, društvo je fantastično. Svake nedelje imamo neka okupljanja, bude druženje do sitnih sati. Uprava kluba ispunjava sve ono što je obećano, nemam nikakvih zamerki.“ – izjavio je i nastavio:
„Ambicije kluba su da budemo u prve tri ekipe, jedino to nismo ispunili, al sam siguran da ćemo pomrsiti mnogim ekipama planove za sledeću polusezonu.“
Kakvi su izgledi da Bačka 1901 zaigra bolji fudbal u sledećoj godini?
„Pa sigurno da ćemo da jurimo prvo mesto sledeće sezone. Imamo uslove, imamo upravu, imamo igrače i imamo želju i volju za tim. A kasnije je na klubu da se oglasi da li želi nešto više ili ne.“
Da li si zadovoljan prvo dosadašnjim učinkom kluba, a onda i svojim dosadašnjim učinkom?
„Nisam zadovoljan rezultatima, ali nema nazad. Preostaje druga polusezona da ispravimo. Sopstvenim učinkom sam zadovoljan polovično. Nije lako postići 14 golova, u 13 utakmica, al opet kad vratim film mogao sam još mnogo više.“ – i na kraju poslao poruku:
„Moja parola je da uvek može bolje! Ne zadovoljavam se tako lako, da se ne bih opustio i da bih uvek bio motivisan za ono što sledi.“

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Sever”

VREME ČITANJA: 3 min

Dario Vojnić – najbolji igrač vojvođanskog “Severa”

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Sever”