Search
Close this search box.
New Project (8)
VREME ČITANJA: 2 min

Maroko i Hrvatska protiv Španije i Japana u nokaut fazi Svetskog prvenstva

Maroko i Hrvatska su prošli u nokaut fazu iz Grupe F, Belgija i Kanada moraju kući već posle grupne faze.
U evropskom derbiju, Hrvatska je kvalitetnijom igrom odigrala odličan taktički meč protiv Belgije bez golova. Na taj način kao drugoplasirana je prošla u osminu finala gde će igrati protiv Japana (5. decembar). Maroko je ranim golovima pobedio Kanadu 2:1 (2:0) i igraće protiv Španije u osmini finala (6. decembar).
Hrvatska i Belgija vodili su veliku bitku od starta meča. Na kraju su remijem bili zadovoljniji vicešampioni sveta, ali samo zato što se Romelu Lukaku ispromašivao kao nikad. Prokockao je tri velike prilike, bilo ih je lakše realizovati nego promašiti i napadač Intera je apsolutni tragičar.
Maroko je za samo 20 minuta potpisao svoj prolazak u osminu finala. Jedan neoprezan i neuspešan pokušaj driblinga na 20 metara od gola Milana Borjana, olakšao je posao Marokancima. Hakim Ziješ je već u 4. minutu sa preko 30 metara poslao loptu u praznu mrežu.
Golman Crvene zvezde je već u 23. minutu i drugi put kapitulirao. Tada je En Nesiri odlično primio pas od preko 50 metara i snažnim udarcem pogodio njegov bliži ugao.
Nakon turbulentnog 3. kola u grupi E, prolaz u nokuat fazu obezbedili su Španija i Japan. “Samuraji” su preokrenuli na početku drugog dela na 2:1 i izbacili iz igre Nemačku koja je bila bolja od Kostarike rezultatom 4:2.
Situacija se menjala tokom 90 minuta na temu ko ide u osminu finala. Na poluvremenu su to bili Španija i Nemačka koje su vodile sa po 1:0.
U nastavku se situacija vrtoglavo preokrenula. Japan je izveo dve dobre akcije na početku drugog dela, rezervista Doan je kaznio grešku golmana Simona i levog beka Baldea. U narednom minutu Ao Tanaka je sa metar ugurao loptu u mrežu koju mu je dodao Mitoma.
Na kraju Japan je slavio rezultatom 2:1 i na taj način izbacio Nemačku sa Mundijala. Nemačkoj je pobeda protiv Kostarike u ovom slučaju bila nebitna, jer im se rezultat na utakmici rivala iz grupe nije poklopio.

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE

VREME ČITANJA: 2 min

Maroko i Hrvatska protiv Španije i Japana u nokaut fazi Svetskog prvenstva

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE