Search
Close this search box.
New Project
VREME ČITANJA: 1 min

Australija i Francuska u nokaut fazi SP

Fudbalerima Francuske, iz grupe D pridružila se i Australija koja je bila bolja od Danske rezultatom 1:0 (0:0).
Popularnim “kengurima” je u nekim varijatama bio dovoljan remi za plasman u narednu rundu takmičenja. Međutim, upisali su tri boda i srušili nadu Tunisu da može da im preotme drugu poziciju.
Danska je imala inicijativu i povoljnije prilike preko Lindstrema i Jensena u prvom poluvremenu. U slučaju ubedljivog trijumfa i povoljnog ishoda na meču Tunis – Francuska, mogli su i Skandinavci u narednu rundu takmičenja.
U 60. minutu Australija je izvela brzu kontru. Metju Leki je primio loptu od Mekgrija, krenuo u solo prodor po levoj strani. Kada je ušao u kazneni prostor “izlomio” je dvojicu čuvara. Nakon toga pogodio je suprotan ugao Kaspera Šmajhela za prolaz u osminu finala.
Dva minuta ranije, na drugom meču, slavili su Tunižani, postigli su pogodak koji im je bar u tih 120 sekundi značio prolaz dalje.
Kapiten Vahbi Kazri je nakon izgubljnje lopte Jusufa Fofane na centru krenuo u solo prodor pretrčao dvojicu igrača “trikolora” i matirao Mandadu za 1:0. To im, međutim, nije bilo dovoljno za plasman u nokaut fazu.
U osmini finala Francuska i Australija se ukrštaju sa ekipama iz grupe C.

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE

VREME ČITANJA: 1 min

Australija i Francuska u nokaut fazi SP

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE