Search
Close this search box.
New Project (1)
VREME ČITANJA: 2 min

Argentina i Poljska idu dalje iz grupe C

Fudbaleri Argentine pobedili su Poljsku 2:0 i tako obezbedili prvo mesto u grupi C.
U drugom meču Meksiko je nadigrao Saudijsku Arabiju 2:1 ali im to nije donelo prolaz.
“Gaučosi” su loše počeli grupnu fazu Mundijala porazom upravo od Saudijske Arabije, ali su je okončali na najbolji mogući način. Vratili su se u život onim trijumfom protiv Meksika, da bi plasman dalje sa prvog mesta potvrdili protiv Poljske.
Dominirali su Mesi i drugovi. Bili su mnogo bolji rival i na kraju su sasvim zasluženo prošli dalje. Samo u prvom poluvremenu su imali čak osam udaraca ka golu Vojčeha Ščešnog, među kojima je i penal, međutim golman Poljske je bio nesavladan u tom periodu.
A najveći ispit je imao u finišu prvog dela, kada je sudija Dani Makeli pokazao na belu tačku posle faula Ščešnog nad Mesijem. Hteo je poljski golman da izboksuje loptu, ali je udario Mesija, pa je holandski sudija posle gledanja VAR-a dosudio penal, što je odluka o kojoj će se tek pričati.
Loptu je na belu tačku postavio Mesi, međutim pročitao ga je golman Juventusa. Bacio se u svoju levu stranu i desnom rukom odbranio pokušaj jednog od najboljih svetskih fudbalera svih vremena. Na taj način je sačuvao 0:0 Poljacima na poluvremenu.
Međutim, Poljska u nastavku nije više mogla da odoleva. Samo 50-ak sekundi igre u drugom delu je bilo potrebno da “gaučosi” probiju bedem rivala. Put do mreže našao je Mekalister posle dodavanja Moline.
Tačku na meč stavio je napadač Mančester sitija Hulijan Alvarez. On je u 67. minutu iskoristio dodavanje Fernandeza za 2:0. Tim rezultatom je i meč završen, pa su Argentinci kao prvi u grupi izbegli duel sa Francuskom u osmini finala, već će igrati sa Australijom.
U drugom meču ove grupe C Meksiko je izašao kao pobednik u duelu sa Saudijskom Arabijom, jer je slavio sa 2:1.
Saudijci su dobro odoelvali u prvom poluvremenu. Kada favorizovani rival nije mogao do gola, međutim i to se promenilo u nastavku. Prošlo je samo dva minuta igre u drugom delu, a mreža Saudijske Arabije se zatresla. Montes je dodao do Martina, koji je doneo prednost “sombrerosima” – 1:0
Meksikanci su pet minuta kasnije došli do novog gola, preko Čaveza. Kada se situacija u grupi zakuvala. Tada su Poljska i Meksiko bili bodovno poravnati, a kako su imali i identičnu gol razliku i međusobno skor, pitanje putnika u osminu finala odlučivao bi fer-plrej. Međutim, do toga nije došlo, pošto je El Davsari smanjio na 2:1 u sudijskoj nadoknadi, te je tako raspršio snove rivala. Meksiko je tako ispao zbog jednog pogotka lošije gol-razlike od Poljske.

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE

VREME ČITANJA: 2 min

Argentina i Poljska idu dalje iz grupe C

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE