Search
Close this search box.
New Project (7)
VREME ČITANJA: 2 min

Maroko priredio još jedno iznenađenje dana

Fudbaleri Maroka savladali su favorizovanu Belgiju sa 0:2 (0:0) u 2. kolu grupe “F” Svetskog Prvenstva u Kataru.
Prvo poluvreme bilo je prilično sadržajno, uprkos tome što su mreže ostale mirne. Reprezentacija Belgije je bolje ušla u meč, što se dalo videti već po udarcu Bačuaija iz 5. minuta, kada je golman Maroka jedva sačuvao sopstvenu mrežu.
Nastavila se inicijativa izabranika Roberta Martinesa i u nastavku, ali Marokanci su uspešno odbijali nalete protivnika. Od oko 20. minuta Maroko se oslobodio pritiska, te počeo da igra sve ofanzivnije.
Najpre je udarac Ziješa završio preko gola, da bi zatim isti scenario bio viđen i sa Hakimijem. Poveo je Maroko posle slobodnog udarca Ziješa u 47. minutu, ali je VAR poništio pogodak zbog ofsajd pozicije.
U 51. minutu zapretio je Eden Azar, a golman Maroka bio je siguran, izbacio je loptu u korner. Hrabro je igrao Maroko u drugom poluvremenu. Sada je Sofian Bufal imao dobru šansu, iskosa je šutirao, savladao Kurtou , ali lopta odlazi tik kraj stative. Pravo niotkuda je u 65. minutu Dres Mertens došao u priliku za šut, a vrhunskom reakcijom golmana Maroka mreža je ostala mirna.
U 46. minutu Belgiju je spasao ofsajd. Ali ne i u 73. minutu kada je Sabiri poput Ziješa izveo skraćeni korner i ponovo je lopta završila u mreži Kurtoe, poveoo je Maroko 1:0. Igrao se 82. minut kada je Jan Vertongen pripretio, a jedan od retkih pokušaja Belgijanaca završio je kraj gola Munira.
Ipak, tačku na i stavili su Hakim Ziješ i Zakarija Abukhalal fantastičnom akcijom u 93. minutu za konačnih 2:0. Fudbaler Čelsija je istrčao i prihvatio odlično dodavanje, zalomio je i proigrao saigrača kome je bilo teže da promaši nego da pogodi mrežu Tiba Kurtoe.
Foto: EPA

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE

VREME ČITANJA: 2 min

Maroko priredio još jedno iznenađenje dana

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE