Search
Close this search box.
New Project (7)
VREME ČITANJA: 2 min

Hrvatska ubedljiva protiv Kanade

Fudbalska reprezentacija Hrvatske pobedila je selekciju Kanade (4:1) u meču drugog kola F grupe Svetskog prvenstva u Kataru.
Poveli su Kanađani najbržim golom na Mundijalu u Kataru. Igrao se drugi minut Bukenen je odlično centrirao sa desne strane, a Alfonso Dejvis pravovremeno utrčao i glavom savladao Livakovića.
Međutim, nije to poremetilo hrvatske fudbalere. Poništen gol Andreja Kramarića zbog ofsajda u 26. minutu najavio je ono što će ubrzo uslediti. Upravo je Kramarić izjednačio u 36. minutu. Perišić je na levoj strani lukavo proigrao Kramarića koji iz blizine uspeva da matira golmana Milana Borjana – 1:1.
Već u 44. minutu gledali smo kompletni preokret. Marko Livaja je dobio fantastičnu loptu, koja je, uz dosta sreće kroz noge igrača Kanade, došla do njega. Zatresao je mrežu Borjana i doneo preokret svojoj selekciji.
Džonatan Osorio ušao je u ekipi Kanade na startu drugog poluvremena, a nakon tri minuta imao je veliku šansu da ugrozi Livakovića. Šutirao je snažno, lopta je na putu ka gollu Hrvatske promenila pravac i prošla kraj stative.
U 55. minutu je Hrvatska imala lepu priliku Luka Modrić proigrao je Matea Kovačića, fudbaler Čelsija raspalio je snažno po lopti, a Borjan je sačuvao Kanadi nadu da može do preokreta. Već u narednom napadu umalo su i došli. DŽOnatan Dejvid je snažno šutirao sa 20 metara, a Livaković prebacuje loptu preko prečke.
Nastavili su da pritiskaju Hrvati, a to im je dalo rezultata u 70. minutu kada je Mateo Kovačić odlično proigrao Andreja Kramarića koji je svojim drugim golom uvećao prednost “kockastih” na 3:1.
Na velikom se ispitu našao Milan Borjan i u 78. minutu. Prvo je iz peterca odbranio pokušaj Ivana Perišića, a potom i Marsela Brozovića. Ipak, konačan rezultat postavio je Lovro Majer u četvrtom minutu nadoknade, istrčao je odlično kontru i krunisao je golom za konačnih 4:1.
Foto: Stuart Franklin/Getty Images

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE

VREME ČITANJA: 2 min

Hrvatska ubedljiva protiv Kanade

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE