Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Piroćanci slavili u Knjaževcu, derbi kola odložen

Radnički iz Pirota jesenji je prvak Srpske lige Istok, a titula je overena na teškom gostovanju u Knjaževcu.
Piroćanci su pobedili Timočanin golovima Darka Stojanovića i Nemanje Mančića. Radnički je prvi, ispred Dubočice i Budućnosti.
Derbi kola u Popovcu nije odigran zbog vodom natopljenog terena. Ovo je i jedina utakmica od 40 koliko je proteklog vikenda bilo zakazano u Srpskoj ligi Istok i 4 Zone FSRIS koja nije odigrana zbog vode na terenu.
Dubočica se mučila protiv borbenih Paraćinaca, ali i slavila pobedu rezultatom 3:2. Leskovčani zimuju na drugoj poziciji, pa se na proleće očekuje neizvesna borba starih rivala za povratak u prvoligaško društvo.
Dve utakmice 15. kola na Istoku završene su bez pobednika. Duel Topličanina i Jagodine završen je rezultatom 2:2, a interesantno je da su po 2 gola za svoje ekipe postigli golgeteri Velimir Stanković i Stefan Stanisavljević.
SFS Borac u Paraćinu nije uspeo da slomi otpor Dunava. Paraćinci su prvi deo sezone završili na odličnom 5. mestu, dok je ekipa iz Prahova rezultatima u poslednja 4 kola poboljšala svoje šanse da se na proleće bori za opstanak.
Timok i Brzi Brod su pobedama u duelima sa Vlasinom i Car Konstantinom najavili da ne odustaju od borbe za očuvanje srpskoligaškog statusa na proleće.
Meševo je na oproštaju od navijača pobedilo Pčinju rezultatom 3:1. Tim iz Gornjeg Stepoša je prvi deo sezone zavrpio na 6. mestu, dok je ekipa iz Trgovišta sa 20 osvojenih bodova na 8. mestu na kraju jesenje polusezone.
Foto: FK Timočanin

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok