Search
Close this search box.
New Project (15)
VREME ČITANJA: 2 min

IMT ubedljivom pobedom overio jesenju titulu

U derbiju 19. kola Prve lige Srbije fudbaleri IMT-a su potpuno zasluženo savladali Grafičar.
“Traktoristi” su ubedljivim rezultatom 3:0 (2:0) pobedili rivala sa Senjaka odigravši jedan od najboljih mečeva ove sezone. U prvih 25 minuta igralo se uglavnom između dva kaznena prostora, bez velikih šansi, ali je onda IMT dodao gas. Savić je osvojio loptu na svom delu terena, Kijevčanin proigrao na desnoj strani Radočaja, usledio je povratni pas na ivicu kaznenog prostora, a Kijevčanin preciznim udarcem vara Manojlovića za vođstvo “traktorista”.
U finišu prvog dela utakmice slična situacija kao kod vodećeg gola. Ponovo je Savić osvojio loptu, Kijevčanin uputio pas za Radočaja, a ovaj pronalazi usamljenog Alena Stevanovića koji gađa pod prečku i duplira vođstvo. U drugom poluvremenu gosti su pokušavali da se rezultatski vrate u igru. Imali su veći posed lopte, ali se ponovo tresla njihova mreža. Danas nezaustavljivi Radočaj ponovo je bio u ulozi asistenta. Strelac je bio Kodžić, kome nije bilo teško da sa nekoliko metara loptu sprovede do nebranjene mreže – 3:0.
Izostanak nekolicine prvotimaca, pre svih Kneževića i Jovana Mituljikića, ispostavio se kao veliki hendikep za ekipu Grafičara. To, međutim, ne umanjuje igru i pobedu IMT-a. IMT je u direktnom duelu sa velikim rivalom potvrdio kvalitet i zvanje najboljeg tima prvog dela sezone u Prvoj ligi. “Grafosi” zimuju na drugoj poziciji i od toga kako će izgledati tim na proleće, videćemo sa kakvim ambicijama će krenuti u nastavak prvenstvene trke.
U preostala dva duela današnjeg programa, Rad i Sloboda odigrali su nerešeno 1:1. Radnički je u Sremskoj Mitrovici savladao Metalac 2:0 i zadržao korak sa vodećim timovima. Rad je na Banjici poveo već u 4. minutu, ali su Užičani pred sam kraj pogotkom Gajića došli do izjednačenja. To im je već 12. remi u sezoni. Metalac je svoj katastrofalan niz rezultata nastavio i u Sremskoj Mitrovici. Golove za Radnički postigli su Čarapić i Đorđević, a za goste Furtula.
Preuzeto sa: maxbetsport.rs

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE