Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Savić igrač kola na Istoku: Sudije nam nisu poklonile ni aut

Čitaoci Msporta izabrali su Dušana Savića, golgetera Dubočice, za najboljeg igrača 14. kola Srpske lige Istok.
Samo za nabrajanje klubova u kojima je igrao ova tridesedmogodišnji Leskovčanin bilo bi potrebno mnogo prostora.
Od mlađih selekcija Crvene Zvezde, preko Dubočice, put ga je odveo u Makedoniju gde je ostavio dubok trag. Igrao je i u Rumuniji, Južnoj Koreji, Uzbekistanu, Bugarskoj, Ukrajini i Kazahstanu.
Po povratku u Srbiju 2018. godine igrao je u Zemunu, i posle polusezone u Makedoniji vratio se u Dubočicu. I danas daje primer mlađim igračima kako se bori za dres svog kluba, a kao trener već radi sa mlađim kategorijama kluba.
Kapiten Leskovčana je i ove sezone najbolji strelac na Istoku. Sa njim u timu Leskovčani su druga ekipa. To se videlo i na teškom gostovanju u Vlasotincu gde je sa 3 gola, od toga 2 sa bele tačke, doveo svoj tim do važne pobede.
Pobeda protiv uvek neugodne Vlasine u komšijskom derbiju izuzetno je važna za ekipu Dubičice. Gde se krije ključ pobede?
“Svaki derbi je sam po sebi težak. Nije važno da li ima razlike u kvalitetu. Posebno komšijski derbi ima svoju draž. Ušli smo u utakmicu jako motivisano i ispostavilo se da smo lako rešili utakmicu.” – rekao je u razgovoru za Msport Dušan Savić, najbolji strelac Srpske lige Istok.
Dubočica je trenutno na 2. mestu. Kako ocenjuješ učinak tima u dosadašnjem delu sezone?
“Kako je krenulo na početku sezone, sada možemo da budemo jako zadovoljni pozicijom na tabeli. Sada sve mnogo bolje izgleda. Tremao samo da nastavimo ovako da igramo i mislim da će i rezultati biti kakve očekujemo svi.”
Za kraj jeseni dočekujete Jedinstvo. Kakva su očekivanja pred taj meč?
“Jedinstvo je jedna tvrda ekipa. Primaju malo golova i očekuje nas jedna teška utakmica protiv jednog jakog bloka. Trebamo da budemo strpljivi, motivisani kao u prvom poluvremenu protiv Vlasine i nadam se da će biti dovoljno za pobedu.”
Može li Dubočica do 1. mesta na kraju sezone i povratka u Prvu ligu Srbije?
“Siguran sam da imamo najbolju ekipu na papiru ali to nije dovoljno. Sviđa mi se što u poslednje vreme postajemo pravi tim. E to je ono što mi daje nadu da verujem da možemo. Postigli smo najviše golova, igramo atraktivan fudbal, dozvoljavamo protivniku malo šuteva ali za sada nekako ulazi maltene svaki šut. Siguran sam da će i to prestati da se dešava, samo da nastavimo da budemo tim. Za kraj, malo mi smeta sva ta priča da Dubocica “mora” da uđe u Prvu ligu. Ali to je Srbija, ceo život teorija zavere. Pa ljudi, nama sudije još ni aut nisu poklonile! I ne treba! Imamo ekipu da se borimo za Prvu ligu i videćemo kakav će biti rezultat na kraju.” – istakao je u razgovoru za Msport Dušan Savić, golgeter Dubočice i najbolji igrač 14. kola Srpske lige Istok.

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok