Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Katai matirao Radnik, Jović srušio Novi Pazar

Hrabri Radnik je u 19. kolu Superlige odolevao šampionu sve do nadoknade.
Crvena zvezda je igrala bez Gelora Kange, Aleksandra Pešića, Osmana Bukarija i Milana Rodića. Ali je bila rešena od starta da dođe do pozitivnog rezultata. Domaćin se dobro i organizovano branio. Vrebao je šansu iz kontre i prekida, bio opasan u dva-tri navrata i potpuno bez sreće u 35. minutu.
Zapaženi i rastrčani Kings Kangva je šutirao sa 17 metara, lopta se od bloka odbila do Aleksandra Kataija. On je za razliku od dve situacije do tada sa osam metara rutinski savladao vrlo dobrog Vujanca i doneo lieru prednost na poluvremenu.
Milan Borjan je sjajno u 22. minutu zaustavio udarac glavom Danoskog posle kornera i to je bila i najbolja prilika za domaćina. Solidni Azarov, pa Katai (tri puta), Mustafa pretili su domaćinima bezuspešno jer je Vujanac branio sve što je bilo do njega.
Uzdao se Radnik u kontru i posle tri minuta u nastavku uspeo je da izjednači. Miloš Spasić se stuštio po levoj strani, sustigao ga je Mijailović. Međutim, nije uspeo da ga zaustavi pa je krilni napadač domaćina iskosa matirao Borjana. Pretplatio se Spasić na golove Zvezdi, bio je strelac i prošle godine u senzacionalnoj pobedi Surduličana od 2:1.
Napala je Zvezda, pokušavali su preko krila, klroz sredinu, pretili iz prekida. Radnik se odlično branio i odolevao, a u 78. minutu preko Duronjića propustio veliku priliku za preokret. Šutirao je krilni napadač sa 13 metara tik pored stative.
Morao je Ben bolje da iskoristii zicer u finišu, kao i da Mitrović sa pet metara bude precizniji. Gosti jednostavno nisu imali ni dovoljno svežine, ni koncentracije da osvoje sva tri boda kroz igru. Jesu iz prekida, kada je Katai sa 17 metara lukavo šutirao i iznenadio Vujanca pogodivši nejgov ugao. Teška pobeda crveno-belih.
Crno-beli pobedili Novi Pazar
Partizan je na zimsku pauzu otišao sa 10 bodova zaostatka u odnosu na Crvenu zvezdu, jer je golom Nemanje Jovića u 72. minutu pobedio Novi Pazar 1:0 (0:0).
Crno-beli su igrali dobro samo u prvih 30 minuta. Zatim su se gosti uspešno branili sve dok Nemanja Jović nije iskoristio jednu loptu, prošao čuvara i za elegantno i pametno plasiranje lopte u mrežu pobrao aplauze u Humskoj. Novi Pazar se dobro branio, ali nije bio dovoljno hrabar u ofanzivi.
Foto: Facebook/FK Crvena zvezda 

Možda vas zanima

TABELA super lige

VREME ČITANJA: 2 min

Katai matirao Radnik, Jović srušio Novi Pazar

Možda vas zanima

TABELA super lige