Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 1 min

Paraćinski derbi doneo četiri gola, preokret i aplauze navijača

U Paraćinu je danas odigran gradski derbi u kojem su, u okviru 14. kola Srpske lige Istok, snage odmerili Jedinstvo i SFS Borac.
Gradski rivali u meč su ušli sa 5. i 6. pozicije na tabeli i istim brojem bodova. Jedinstvo i Borac i posle derbija imaju isti broj bodova: derbi je završen bez pobednika rezultatom 2:2.
Paraćinski derbi je opravdao očekivanja blizu hiljadu ljubitelja fudbala. Bilo je svega: udarac na gol, dobrih prilika, aplauza i što je najvažnije – četiri gola.
Prvi su do gola stigli “gosti”. U 27. minutu Miloš Petković je sa ivice šesnaesterca pogodio stativu gola domaćih. Lopta se odbila do Nenada Simića koji je sa 6-7 metara plasirao u mrežu Jedinstva.
Na početku drugog dela totalna ofanziva fudbalera Jedinstva. Dugo je trajala akcija domaćih u 51. minutu, a posle prodora i centaršuta sa leve strane Nemanja Lazić je sa 3 metra zatresao mrežu svog tima i doneo izjednačenje.
Samo 4 minuta kasnije totalni rezultatski preokret. Posle kornera SFS Borca brz kontranapad Jedinstva. Loptu je u prostor dobio Nemanja Petrović, vešto se postavio ispred svog čuvara, i sa 14-15 metara preciznim udarcem poslao loptu u desni ugao gola gostiju pored istrčalog golmana Lazarevića.
Posle vođstva domaćima promena slike na terenu. Gosti su češće imali loptu u svom posedu, pokušavali da stignu do prilike i novog izjednačenja.
U 75. minutu posle kornera sa leve strane najviši u skoku bio je Miloš Petković i preciznim udarcem doneo izjednačenje u paraćinskom derbiju.

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok