Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Vikend zanimljivih duela i derbija u 14. kolu Srpske lige Istok

Vikend pred nama donosi niz zanimljivih duela, nekoliko njih i sa prefiksom derbija, u 14. kolu Srpske lige Istok.
Derbi kola igra se u Jagodini gde bivši prvoligaš dočekuje lidera na tabeli, ekipu Budućnosti.
Jagodinci su u poslednjih 5 kola samo jednom slavili i žele povratak na pobednički kolosek upravo u duelu sa Popovčanima. Gosti su pred novim izazovom da na teškom gostovanju pokažu svoje vrednosti.
Jedan od najzanimljivjih duela ovog vikenda svakako je gradski derbi u Paraćinu u kojem je Jedinstvo formalni domaćin SFS Borcu.
Gradski rivali su u dobroj formi, imaju po 23 boda i nalaze se na 5. i 6. mestu na tabeli. Bolja pozivnica za ljubitelje sporta za subotu popodne u Pomoravlju nije mogla da bude ispisana.
Dosta uzbuđenja će biti i u Pirotu. Radnički 3 kola ne zna za pobedu, a u goste im dolazi Topličanin koji je kao gost prošlog vikenda namučio Budućnost, a pre toga osvojio, takođe u gostima, bod i protiv Dubočice.
Komšijski derbi u nedelju u Vlasotincu privlači veliku pažnju ljubitelja fudbala u ovom delu Srbije.
Očekuje se veliki broj navijača oba tima i žestok duel Vlasine i Dubočice. Komšijski rivalitet traje i ne prestaje. Leskovčani jesu favoriti, ali Vlasotinčani imaju mladi tim koji želi da se dokaže upravo protiv naboljih.
Radnički u Svilajncu želi nastavak serije od 8 utakmica bez poraza. Zaječarci na megdan dolaze ohrabreni remijem sa Jagodinom i svesni da su za opstanak neophodne pobede.
U derbiju začelja Dunav dočekuje OFK Brzi Brod. Domaćin je u boljoj formi, a pobedom bi zadržao šansu da se bori za opstanak u drugom delu sezone.
Poslednjeplasirani Car Konstantin u nedelju dočekuje Meševo. Nišlije veruju da nisu sve lađe potonule, a utakmica sa Meševom je jedna od poslednjih prilika da najave da mogu da se bore za zadržavanje statusa srpskoligaša.

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok