Search
Close this search box.
bor 1919
VREME ČITANJA: 1 min

Dva derbija u centru pažnje 13. kola Zone Istok

Vikend na terenima Zone Istok FSRIS donosi i jednu pravu fudbalsku poslasticu.
U Pirotu će snage odmeriti dve prvoplasirane ekipe na tabeli koje u do sada 12 odigranih kola imaju isti učinak: 10 pobeada, 1 remi i 1 poraz.
Tanasko Rajić dočekuje Đerdap posle remija u Slatini. Bivši srpskoligaš iz Kladova je iskoristio kiks Piroćanaca i preuzeo lidersku poziciju na tabeli zbog bolje gol razlike. Pobedniku ovog duela smeši se titula jesenjeg prvaka Zone Istok.
I drugi derbi se igra u nedelju u Pirotu, ali u tradicionalniom prepodnevnom terminu kada Jedinstvo dočekuje Balkanski. Komšijski derbi je duel 4. i 5. na tabeli, i po pravilu donosi dobar fudbal i puno uzbuđenja.
Rasplet u derbiju nestrpljivo očekuju u Boru koji je sada na samo 3 boda zaostatka. Borani gostuju u Soko Banji gde ih dočekuje Ozren koji je prethodne dve utakmice na svom terenu rešio u svoju korist.
U ostalim duelima takođe nekoliko zanimljivih duela u najavi.
OFK Zlot želi kraj mini serije od 3 poraza, dok se u OFK Knjazu nadaju uspešnom gostovanju. Rtanj dočekuje OFK Slatinu u svojevrsnom derbiju sredine tabele, uz najavu dobrog fudbala i u ovom duelu.
Brodoremont u duelu sa Rajkom Mitićem traži bodove za priključak sredini tabele. Ista očekivanja imaju i rivali u duelu Lužnice i Hajduk Veljka.
U derbiju začelja BSK i Radnički žele pobedu i bodove kojim bi popravili svoje izgleda u neizvesnoj borbi za opstanak.

Možda vas zanima

TABELA zone istok