Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

U tri derbija na Istoku pobednici dali po tri gola

Vikend derbija doneo je puno uzbuđenja i 22 pogotka na 8 odigranih utakmica 12. kola Srpske lige Istok.
Ovog vikenda snage su u međusobnim duelima odmerili fudbaleri, do ovog kola, 6 vodećih ekipa. Strelci su bili najefikasniji upravo u tri utakmice koje su imale epitet derbija.
U jednom od derbija sezone Budućnost je u Pirotu ubedljivo slavila i nanela prvi poraz neprikosnovenom lideru. Do 30. minuta i isključenja kapitena Radničkog Božidara Mančića rivali su bili ravnopravni na terenu.
U narednih sat vremena Popovčani su bili dominantat rival i znalački kaznili greške domaćina (0:3). Zanimljiv je podatak da su Piroćanci u prvih 11 kola primili 6, a samo u nedelju 3 gola.
U duelu 3. i 4. na tabeli konačno dobra igra Dubočice u duelu sa jednom od vodećih ekipa i vredna pobeda na teškom gostovanju u Jagodini. Domaćin je prvi poveo, ali su Leskovčani na kraju slavili (2:3).
I u Svilajncu je odigran derbi duel 5. i 6. na tabeli. I u ovom meču pobednik je postigao 3 gola, ali su u ovom meću slavili domaći fudbaleri (3:1).
Topličanin je pobedom (2:0) zakucao Timok u kvartet ekipa koje će se boriti za opstanak. Iz zone ispadanja četvrtom uzastopnom pobedom izvukla se Pčinja kojoj je jedan gol bio dovoljan za sva 3 boda na niškom Bubnju.
Dunav je pobedom nad Timočaninom (2:1) preskočio Timok, dok je Timočanin nastavio seriju od 5 utakmica bez pobede u kojoj je upisao 4 poraza.
U duelu ekipa iz sredine tabele Jedinstvo je u Paraćinu bilo bolje od Meševa (1:0). Vlasina se pobedom protiv Brzog Broda učvrstila u sredini tabele.

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok