Search
Close this search box.
New Project (6)
VREME ČITANJA: 2 min

IMT pao u Novom Sadu, Železničar siguran na Zlatiboru

Samo devet golova postignuto je na šest utakmica nedeljnog programa Prve lige Srbije.
Do ovog kola lideri, a nakon poraza u Čelarevu fudbaleri IMT-a prepustili su čelnu poziciju Grafičaru. Novi Sad je pobedio 2:1, iako su gosti u finišu prvog poluvremena poveli golom Nikole Glišića. “Kanarinci” bolje ulaze u drugi deo utakmice u kome prave potpuni preokret i to golovima iz dva dosuđena jedanaesterca. U oba slučaja siguran egzekutor bio je Jovan Ilić.
Bio je to tek drugi poraz IMT-a u prvenstvu, ali simpatizere ovog tima više može da brine mini-serija od tri meča bez pobede i problem sa realizacijom koji očito postoji. Sa druge strane, Novi Sad evidentno podiže nivo forme, vezali su tri pobede i sada su na petom mestu, preskočivši čak tri stepenika!
Duel na stadionu kraj “studenjaka” potpuno zasluženo pripao je Radničkom koji je sa 2:0 savladao Metalac. Viđena je više borbena nego kvalitetna utakmica, sa dosta duela i prekršaja, kao i malim brojem prilika za golove. Verovatno kjučni momenat dogodio se na samom startu drugog poluvremena kada je dosuđen penal za domaće, a siguran sa bele tačke bio je Đokić. U samom finišu susreta Stoisavljević je istrčao jedan kontra napad i rutinski savladao Mirkovića. “Majstori” beže od dna tabele, sada su na 13. mestu i imaju samo bod manje od svog današnjeg rivala. Metalac je vezao četvrti poraz i za relativno kratko vreme skliznuo je u plej-aut zonu.
Fudbaleri Železničara pregrmeli su nezgodno gostovanje na Zlatiboru i golom Mirosavljeva u 9. minutu došli do pobede (1:0) kojom su se učvrstili na trećem mestu prvenstvene table. Pančevci sada imaju samo tri boda manje od vodećeg tandema, Grafičara i IMT-a.
U jednom od derbija donjeg dela tabele Trajal je u Kruševcu pobedio ekipu Rada 2:1 (1:0). Poveli su “gumari” u 18. minutu golom Radivojevića, da bi na startu drugog dela utakmice Markišić izjednačio. Značajan trijumf Trajalu doneo je Fratrović u poslednjim trenucima ovog zanimljivog meča.
U duelima Vršac – Inđija, odnosno Sloboda – Radnički 1922 nije bilo golova. Posle 16. kola, na tabeli sa istim brojem bodova, vode Grafičar i IMT, s tim što “grafosi” imaju bolju gol razliku. Na trećem mestu je Železničar sa tri boda manje od vodećeg tandema, a pet više u odnosu na Inđiju, koja se nalazi na četvrtoj poziciji. U zoni ispadanja trenutno su Radnički sa Novog Beograda, Rad, Loznica i Zlatibor.
Preuzeto sa: maxbetsport.rs.                                                                    Foto: Jelena Grlić

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE