Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 3 min

Budućnost ubedljiva u derbiju Srpske lige Istok

U derbiju 12. kola i jednom od derbija prvenstva Srpske lige Istok viđeno je sve ono što fudbal čini najvažnijom sporednom stvari na svetu.
Borbenost, dobar fudbal, šanse, prečke, crveni i žuti kartoni i, ono najvažnije, golovi.
Domaćin je na početku imao više od igre. Prvi je zapretio Ignić u 8. minutu, ali je lopta završila pored gola. U 10. minutu Stojanović je sa dvadesetak metara uzdrmao prečku gola gostiju,
Prvu iz kategorije idealnih prilika za gol ipak su imali gosti. U 13. minutu posle prodora Milanovića šutirao je Mitković, ali je Kamenović izbacio loptu sa gol linije.
U 28. minutu stopostotna prilika i na drugoj strani terena. Adžibaba se našao sam ispred golmana Stamenkovića, sa desetak metara šutirao ali je lopta završila pored gola.
Od 30. minuta veliki peh za Piroćance. Jedan od najboljih igrača i kapiten Radničkog Božidar Mančić dobio je drugi žuti, automatski i crveni karton pa su domaće meč nastavili sa igračem manje na terenu.
U 38. minutu lepa akcija Popovčana: Milošević je u šesnaestercu domaćina pronašao Stojeva koji je glavom spustio do Milanovića. Usledio je dribling Dušana Milanovića koji oslobodio čuvara i sa 13-14 metara zatresao mrežu Piroćanaca.
I u nastavku slična slika na terenu. Piroćanci se nisu predavali, igrali su otvoreno, fajterski, ali su Popovčani taktički mudrom igrom iskoristili prednost igrača više na terenu i svoj nesporni kvalitet pretvorili u pobedu. U 49. minutu šut Milanovića, ali je golman Ilič uspeo da zakaći loptu dovoljno da ona završi u korneru.
U 58. minutu sjajna prilika za Piroćance. Ignić se našao sam, iskosa sa desne strane, šutirao ali je ta lopta ipak stigla do Ranđelovića koji je sa “peterca” bio neprecizan. Tri minuta kasnije nova idealna šansa za goste, Stojev je predvodio kontru Budućnosti ali je golman Ilić zaustavio njegov udarac.
U 67. minutu druga asistencija Filipa Stojeva, a kapiten Popovčana Marko Ranđelović je sa 5 metara plasirao loptu u mrežu Piroćanaca.
Imali su domaći šansu da postignu barem počasni gol, ali je udarac Dojkića glavom sa 7-8 metara završio iznad prečke.
U sudijskoj nadokandi vremena posle kornera i gužve u šesnaestecu Radničkog, lopta je stigla do kapitena Budućnosti Marka Ranđelovića koji je iz duela “jedan na jedan” sa Stefanom Ilićm izašao kao pobednik postigao treći pogodak za ovog popodneva odličnu ekipu Budućnosti.
” Lepo smo ušli u utakmicu. Imao je Radnički inicijativu na početku, mi smo pretili iz kontranapada. Znali smo da je Radnički kvalitetna ekipa i veliki klub, i da uvek ima dobar tim.  Dali smo taj pogodak, Radnički je vrlo rano ostao sa igračem manje i mi smo to iskoristili. U drugom poluvremenu smo čekali šansu iz kontranapada i na kraju zasluženo pobedili” – rekao je za Msport Marko Ranđelović, kapiten Budućnosti.
“Poraz je previsok. Šteta je što je utakmica otišla u smeru koji nama nije odgovarao zbog tog crvenog kartona. Izgubili smo dosta stvarni koje smo do tada radili jer smo bili dominantni i pogodili i prečku. Nedostajalo nam je dosta igrača. Na drugoj strani protivnik koji je dao svoj maksimum i kaznio sve naše greške. Ključ utakmice je naš crveni karton i onda je sve bilo lakše za ekipu Budućnostu” – kaže za Msport trener Radničkog Goran Lazarević.

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok