Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Obračun vodećeg kvarteta i vikend derbija u Srpskoj ligi Istok

U utakmicama 12. kola Srpske lige Istok ovog vikenda nas očekuju dva derbija i obračun vodećeg kvarteta.
Derbi kola i jedan od derbija sezone igra se u nedelju u Pirotu. Radnički dočekuje Budućnost u duelu dve na terenu najuspešnije ekipe. Piroćanci ponovo neće biti kompletni, dok iz Popovca stižu najave da i pored brojnih administrativnih problema žele da pokažu da imaju tim za prvo mesto.
Drugi derbi igra se u subotu u Jagodini. Bivši prvoligaši u poslednje vreme igraju po sistemu “toplo-hladno”. I jednima drugima bodovi su neophodni za nastavak trke sa Piroćancima. Veći pritisak je na Leskovčanima koji su sa po imenima jakim timom na startu proglašeni za prvog favorita.
Da je ovo vikend za prave fudbalske sladokusce potvrđuju i najave preostalih utakmica. Radnički u Svilajncu dočekuje SFS Borac u odmeravanju snaga 5. i 6. na tabeli.
Ništa manje uzbuđenja neće biti ni u Paraćinu gde zahuktalo Jedinstvo dočekuje Meševo. Gosti posle poraza od Vlasine žele povratak na pobednički kolosek i bolju polovinu tabele.
Vlasotinčani koji su u poslednjih 5 kola zabeležili 4 pobede kao favoriti dočekuju Brzi Brod. Pobeda Vlasini donosi mir i sigurnu poziciju u boljoj polovini tabele.
U Prahovu duel timova od kojih se ove sezone mnogo više očekivalo. Timočanin odlazi na gostovanje sa ciljem da se iskupi za rezultate koji nisu na nivou očekivanja navijača. Dunav na drugoj strani želi bodove kojima bi održao dobre šanse za opstanak u ligi.
Topličanin posle dva poraza na domaćem terenu želi pobedu protiv Timoka. Zaječarci se polako bude, ali u Prokuplju najavlju dažele pobedu kojom će na pravi način “overiti” bod sa gostovanja favorizovanoj Dubočici.
Na niškom Bubnju posle boda u duelu sa liderom mnogo bolja atmosfera. Ekipa koja je kompletirana tokom kasnog leta i proteklih nedelja dobija svoju fizionomiju, a “carići” veruju da protiv Pčinje mogu do prve pobede u sezone. Gosti iz Trgovišta u Niš putuju u seriji od tri uzastopne pobede sa željom da pobedničku seriju nastave i u nedelju.

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok