Search
Close this search box.
New Project (14)
VREME ČITANJA: 2 min

“Petarda” u mreži Ratkovčana

Fudbaleri Mladosti iz Turije su izrežirali ubedljivu pobedu na gostovanju u Ratkovu (1:5), za skok na drugo mesto.
Velika pobeda popularnih „kobasičara“. Sastav iskusnog stručnjaka Miroslava Kneževića bio je silan i nije imao milosti prema ekipi Radničkog 1918.
Utakmica je počela velikom dominacijom domaćina, tri zicera su imali fudbaleri Radničkog, ali lopta nije htela u gol. Mreža mladog Marka Miladinova ko da je bila začarana. On je svojim paradama doprineo tome da njegova ekipa ne uđe u meč sa deficitom.
Domaćin je ogorčen bio na sudije jer im u dva navrata nije sviran jedanaesterac. Ali gost je bio dovoljno pribran i preko napadača Bratislava Jelića dolazi do prednosti u 22. minutu.
Momentum i pritisak gostiju se isplatio i današnji strelac het-trika Nikola Savin beleži svoj prvi pogodak u 36. minutu čime duplira prednost. Samo osam minuta kasnije dovodi svoju ekipu u veliko vođstvo sa kojim se otišlo na odmor.
U drugom poluvremenu opet dve šanse koje nisu iskoristili domaćini. Pa je usledila kazna u 60. minutu kad je Nikola Savin kompletirao svoj golgeterski učinak i povećao prednost na velikih 0:4.
Nije se domaćin predao, naprotiv Radnički je došao do počasnog pogotka preko Jovana Aleksića koji prvi put pogađa metu u 76. minutu. Ali samo par minuta kasnije mladi rezervista Nikola Kisić pogađa za 1:5 i pravu katastrofu domaćina.
 „Čvrsta utakmica, sa dosta duela ali i dosta šansi. Prvi gol postiže Jelić, iz prekida na centaršut natrčava i bukvalno unosi loptu u gol. Drugi gol pada kada je na jednu dugu loptu skočio njihov štoper, dok je drugi išao u korekciju, tu sam presekao pas i izašao 1 na 1 pred golmana i plasirao loptu u gol. Treći gol pada tako što je Bajić centrirao sa desne strane i otprilike kod tačke za kazneni udarac loptu sam prosledio u gol.
Četvrti gol je pao tako što je na jednu loptu koja je upućena u prostor, štoper njihove ekipe se zapetljao, uzeo sam mu loptu i dao gol, domaćin je postigao pogodak tako što je na jednu dugu loptu njihov igrač utrčao i postigao gol, naši štoperi se nisu sporazumeli. Peti gol je pao tako što je Kisić na jedan centaršut glavom loptu sproveo u gol.“ – izjavio za naš portal, igrač Mladosti iz Turije Nikola Savin.
Mladost je posle ovog kola na 2. mestu sa 22 osvojena boda, a ekipa Radničkog je na 9. mestu sa 15 osvojenih bodova.
 U sledećem kolu ekipa Mladosti dočekuje ekipu Krila Krajine, dok ekipa Radničkog 1918 gostuje u Gajdobri ekipi Hercegovca.

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Sever”

VREME ČITANJA: 2 min

“Petarda” u mreži Ratkovčana

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Sever”