Search
Close this search box.
Nikola Petrović
VREME ČITANJA: 3 min

Nikola Petrović prvi put javno nakon optužbi za nameštanje utakmice

Prvo javno obraćanje mladog sudije Nikole Petrovića, nakon optužbi za nameštanje utakmice.
Verovatno ste svi već dobro upoznati sa aferom, koja ovih dana potresa fudbalsku javnost Srbije. Naime, pomoćni sudija Željko Šolajić, optužio je svog kolegu Nikolu Petrovića, da je na utakmici 9. kola Srpske lige “Zapad” između OFK Mihajlovac i FK Rađevac sudio u korist domaćina, a na štetu gostiju, za šta je zauzvrat dobio novac, koji je kasnije želeo da podeli sa njim.
Prvi put od početka ove afere i celog ovog slučaja, u izjavi za naš portal, javnosti se obraća i glavni sudija na toj utakmici, koji je centralna figura svih optužbi, Nikola Petrović.
Pitam se danima da li je ovo ljudski i moralno što je kolega Šolajić uradio. Imam 24 godine i sudija sam prve kategorije sa zvanjem sudije sa saveznim ispitom, koji sam položio sa 23 godine. Treniram svaki dan, sa svojim ličnim trenerom. Vlasnik sam kafane u gradu Gornjem Milanovcu, gde i živim i stalno sam zaposlen u kompaniji Takovo. Moj trud i rad i obraz se ne mogu prodati za 100€, kako to tvrdi moj kolega Šolajić ili bilo kakve druge pare.
Želim da upoznam svu fudbalsku javnost, zbog čega Željko Šolajić radi sve ovo i zbog čega optužuje mene. Glavni razlog je sujeta prema meni. Naime, sa kolegom Šolajićem dugi niz godina sarađujem na utakmicama Srpske lige “Zapad”, ali od samog početka među nama postoji određena doza netrpeljivosti i sujete za koju moram reći da potiče pre svega sa njegove strane. Navešću samo kao primer našu prvu utakmicu između FK Jedinstvo i FK Smederevo, koja je odigrana u Ubu. Tada je kolega Šolajić u jednom momentu za određenu situaciju meni signalizirao da nema kaznenog udarca. Njegovu asistenciju ja nisam uzeo u obzir, već sam isti dosudio, smatrajući da sam u boljoj poziciji i da jasnije vidim. Nakon završetka utakmice, sreli smo se sa posmatračem i kada smo pričali o navedenoj situaciji, kolega Šolajić je vrlo drsko rekao posmatraču “za mene nije kazneni udarac”, na šta sam mu ja odgovorio da ne razumem zašto se meša i da to nije kolegijalno.
Od tog momenta postoji netrpeljivost, pre svega sa njegove strane. Od tog trenutka, pa na svakoj narednoj utakmici na kojoj smo bili, dešavala se po neka rasprava, pri čemu nas dvojica ne komuniciramo baš najbolje od tada. Moje iskreno mišljenje je da kod kolege Šolajića postoji određena količina sujete i nezadovoljstva, zbog toga što sam ja mlađi, a on se na listi nalazi punih 7 godina, bez šansi za napredak, čemu je sam doprineo neispunjavanjem fizičkih normi na seminaru, te je sve to dovelo do ove neprijatne situacije.
Na kraju, želim da se ogradim od svega što mi se stavlja na teret. Nisam učestvovao ni u kakvom nameštanju pomenute utakmice. Sudijski posao obavljam časno i pošteno već par godina. Nijednu mrlju u ovom poslu nisam imao do sada i izuzetno žalim zbog svega što mi se trenutno dešava.

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE

VREME ČITANJA: 3 min

Nikola Petrović prvi put javno nakon optužbi za nameštanje utakmice

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE