Search
Close this search box.
1666550566859
VREME ČITANJA: 2 min

BASK slavio na Adi protiv lidera

Dobra i kvalitetna utakmica na Adi, gde je BASK kao gost zasluženo savladao domaćina ekipu Torlaka.
Prvu ozbiljnu priliku imali su gosti kada je Avramović u 18. minutu ušao u kazneni prostor, prevario Šefika, šutirao, ali je Mitrović zaustavio loptu na gol crti. U nastavku akcije udarac Pavlovića, Šefik je odbranio.
Domaći su poveli u 25. minutu. Šarić je započeo akciju, poslao loptu na levu stranu do Vukovića, koji je ušao u šesnaesterac, ubacio je loptu pred gol BASK-a gde se našao Janković i sa par metara zatresao mrežu (1:0).
Posle primljenog gola tim sa Careve ćuprije je preuzeo inicijativu. Bolja igra je krunisana golom u 44. minutu. Nikola Jovanović je uputio loptu na levu stranu do Andrića. Levi bek gostiju je idealno centrirao na drugu stativu, gde je bio Stojanović koji je poravnao rezultat na 1:1. Ovim rezultatom se otišlo na odmor.
U nastavku dominacija izabranika Zorana Ljubinkovića. Odlične prilike su propustili Avramović u 53. i Đokić u 58. minutu. Ipak BASK do prednosti stiže u 66. minutu. Idealan centaršut rezerviste Ivana Stojanovića sa desne strane i propust golmana Šefika koristi Đokić, koji je iz poluvoleja sa desetak metara pogodio gornji ugao gola Torlaka (1:2).
Samo dva minuta kasnije nakon udarca Marka Stojanovića sa skoro 30 metara lopta je pogodila prečku gola domaćih i odbila se od gol linije u naručje golmana Davida Šefika.
Mogao je Torlak do boda u 80. minutu, ali je prvi strelac lige Miloš Šarić iz izgledne pozicije šutirao preko gola. Na kraju je ostalo 1:2.
Trener domaćih Enes Malići je posle utakmice rekao:
”Bila je ovo dobro utakmica gde je gost zasluženo slavio. Mi smo prvi postigli gol, ali smo iz naših grešaka primili dva.”
Torlak – BASK TEK 1:1
Stadion FSB na Adi, gledalaca: 200, strelci: 1:0 Janković 25. minut, 1:1 Stojanović 44. minut, 1:2 Đokić 66. minut, sudija: Marko Karanović, pomoćnici: Marko Rakić i Nemanja Perišić, žuti kartoni: Tošković, Pajković, Ljubević (Torlak), N. Jovanović, Stojanović, Lukić (BASK TEK).
Torlak: Šefik, Jovanović (Jevremović), Rakonjac (Jovančić), Mitrović (Ljubević), Pražić, Čvorić (Grubišić), Janković, Tošković (Stegnja), Šarić, Vuković, Pajković.
BASK TEK: Knežević, Đermanović, Lukić, Nikola Jovanović, Andrić, Pavlović, Šljivi, Bibić (Ivan Jovanović), Đokić, Stojanović (Milisavljević), Avramović (Deljanin).

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige beograd