Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Popovčani u derbiju poveli i izjednačili sa bele tačke

U derbiju kola sve važno uradili su Leskovčani koji su postigli dva gola ali i skrivili dva penala po mišljenju sudije Marka Ćirića iz Pirota.
Derbi kola nije zadovoljio navijače prikazanom igrom. Značaj bodova i neverovatna serija Radničkog koji je juče zabeležio i 10. pobedu u sezoni kao da su okovali noge igračima oba tima.
U razočaravajućem prvom poluvremenu ono najvažnije dogodilo se u 18. minutu. Jovančić je želeo da izbaci loptu iz šesnaesterca glavom, zatim i da ispravi svoju grešku, nespretno reagovao a sudija Marko Ćirić iz Pirota je dosudio prvi penal za domaćina na ovom meču.
Dugo su trajali protesti gostiju. Uzaludni su bili pokušaji Leskovčana da uvere arbitra iz Pirota da nije bilo namere, niti opasnosti po gol Dubočice.
Nikolić je bio siguran i sa bele tačke doneo prvu radost domaćinu posle višeminutnog prekida.
Do odmora prvi udarac ka golu Budućnosti i pokušaj Savića u 41. minutu. Na drugoj strani u nadoknadi vremena Petrović je iz kornera pokušao da iznenadi golmana Dubočice, ali golova nije bilo.
Malo za poluvreme u derbiju kola i duelu drugog i trećeg na tabeli.
U nastavku nešto bolja igra i ofanziva gostiju, ali je sve akcije Leskovčana zaustavljao čvrst odbrambeni bedem Popovčana.
U 67. minutu majstorija Dušana Mladenović. Iz slobodnog udarca sa više od 25 metara, Mladenović je jakim i preciznim udarcem smestio loptu u same raklje, u levi gornji ugao gola Budućnosti. Golman Koković je efektnom paradom samo ulepšao ovaj prelepi fudbalski detalj.
Pokrenuli su se tada i jedni i drugi i počeli da na terenu prikazuju deo onoga što se od njih očekivalo. U 69. minutu centaršut Savića, glavom je zahvatio loptu Kostić – Milutinović, ali pogotka za goste nije bilo.
U 73. minutu situacija koja je mogla da bude i najbolja prilika za domaće, ali je Milanović na petercu za trenutak zakasnio a lopta je završila daleko od gola. Isti igrač je u 77. minutu iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara poslao loptu iznad prečke.
U 80. minutu posle šuta Đorđevića iskosa sa leve strane lopta se od stative odbila do Savića koji je manirom iskusnog golgetera plasirao loptu u mrežu Budućnosti.
Iako domaćini nisu imali šanse za gol, ipak su stigli do izjednačenja. I to u 4. minutu sudijske nadoknade vremena.
Marko Milić je pao u šesnaestercu, lopta ga je po viđenju sudije Ćirića udarila u ruku. Arbitar iz Pirota je po drugi put dosudio penal za domaćina, a ponovo je u 95. minutu siguran egzekutor najstrože kazne bio Nikolić.

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok