Search
Close this search box.
New Project (20)
VREME ČITANJA: 1 min

Napredak prošao u osminu finala

Posle Radničkog iz Sremske Mitrovice i Crvene zvezde, Napredak je treći klub koji je obezbedio plasman u osminu finala Kupa Srbije.
Kruševljani su u intenzivnom meču sa mnogo prilika pobedili dobru i pomalo slosrećnu Inđiju 2:0 (1:0). Golove su postigli Petar Mićin i Bojan Matić, a uz izvanredne odbrane golmana Savića.
Inđija i Napredak odigrali su veoma intenzivno prvo poluvreme po lošem terenu uz mnoštvo prilika i vođstvo gostiju iz Kruševca. Domaćin je igrao veoma dobro u prvih 25 minuta. Ređale su se prilike pred golmanom Savićem. Đoković je imao tri šanse, Đurić je pogodio stativu, pa promašio za koji santimetar gol… Briljirao je Savić.
Kako to biva u fudbalu usledila je kazna. Kruševljani su imali tri prilike pred zapeženim golmanom Čupićem koji je odolevao sve do 41. minuta. Posle dobre akcije po levoj strani i pasa Prijovića, povratnu loptu je Petar Mićin sa visine penala poslao u nebranjeni deo mreže. Mogao je domaćin da izjednači, ali je Savić refleksno spasao svoju mrežu.
Novom velikom prilikom za Inđiju počeo je drugi deo, ali posle isključenja Đokovića, Napredak je lako kontrolisao meč, spustio je ritam, da bi u 76. minutu posle šuta Pantića iskosa iskusni Bojan Matić sproveo loptu u mrežu za pobedu od 2:0. Imala je Inđija preko Đokića još dve prilike, ali danas je za njih mreža bila začarana.

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE

VREME ČITANJA: 1 min

Napredak prošao u osminu finala

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE