Search
Close this search box.
New Project (13)
VREME ČITANJA: 2 min

IMT preokretom do pobede, Jedinstvo bolje od Metalca

Danas je odigrano šest utakmica 13. kola Prve lige Srbije, na kojima je viđeno čak 22 gola.
Vodeći IMT bio je na pragu drugog poraza u sezoni, ali je čudesnim preokretom protiv Vršca u finišu meča došao do nove pobede – 4:2. Gosti su golovima Mršulje i Pavlova u dva navrata dolazili do prednosti, ali su “traktoristi” sustizali zaostatak, a onda u nadoknadi utakmice došli do celog plena. Najpre je u 86. minutu Glišić izjednačio rezultat na 2:2, da bi onda u sudijskoj nadoknadi Blagojević doneo prednost, a potom Radočaj stavio tačku na ovaj fantastičan duel, odigran na stadionu Bežanije.
Grafičar polako posustaje. Posle sjajno odigranih deset kola, ekipa Marka Neđića vazala je i treći meč bez trijumfa. U duelu sa Inđijom bilo je 1:1, a oba pogotka postignuta su na vrlo efektan način. Već u 2. minutu Stojčev sa dvadesetak metara vara Rnića za vođstvo domaćih, da bi u smiraju prvog poluvremena Srbijanac iz slobodnog udarca pogodio levi gornji ugao gola Manojlovića. Imao je Grafičar inicijativu tokom većeg dela drugog poluvremena, ali su gosti propustili najveću šansu. U 78. minutu Đurić je “bocnuo” Manojlovića, ali je Knežević sa gol linije izbacio loptu u polje.
U derbiju začelja Loznica je kao gost pobedila Zlatibor rezultatom 3:2! Zeleno-beli su poveli u 17. minutu preko Pantića, ali je domaćin u poslednijh nekoliko minuta prvog poluvremena preokrenuo rezultat. Golove su postigli Čumić i Vještica. U nastavku utakmice mreže su mirovale do 71. minuta kada je iskusni Komarčević izjednačio, da bi u 87. minutu Nikolić, inače bivši igrač Zlatibora, doneo potpuni preokret i veliko slavlje gostima iz Loznice.
Gosti su vodili i na Ubu, ali je ceo plen ipak ostao na stadionu “Dragan Džajić”. Jedinstvo je pobedilo ekipu Metalca 3:1, mada su Milanovčani poveli sredinom provog poluvremena golom Žakule. Rezultat je nivelisao Adamović u 38. minutu susreta. Junak Ubljana bio je Radojičić koji je golovima u 49. i 88. minutu doneo četvrtu prvenstvenu pobedu svom timu.
Najubedljiviju pobedu ove subote zabeležio je Železničar, koji je sa 4:1 savladao ekipu Rada. Simčević je u 15. minutu načeo goste, da bi Đorđević u 51. duplirao prednost. Desetak minuta kasnije golom Markovića gosti su se vratili u igru, ali je finiš meča pripao Pančevcima. U 82. minutu Petrović je povisio na 3:1, da bi Kordić u nadoknadi utakmice postavio konačan rezultat. “Dizelka” se izjednačila sa Inđijom na trećem mestu, dok Rad ostaje u grupi najugroženijih ekipa.
Prosek golova pokvarili su Trajal i Radnički 1922 koji su u Kruševcu odigrali meč bez golova. Zanimljivo da je ovo timu iz Sremske Mitrovice bio peti remi u sezoni, a četvrti rezultatom 0:0.
Preuzeto sa: maxbetsport.rs

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE