Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Pregled 8. kola: Piroćanci u derbiju pokazali snagu

Fudbaleri Radničkog pobedili su u derbiju kola i jednom od derbija sezone leskovačku Dubočicu.
Ovo je osmi uzastopni prvenstveni trijumf Piroćanaca koji imaju maksimalan učinak i 24 osvojena boda. Leskovčani nemaju za čim da žale u derbiju. Domaćin je bio bolji, stvorio više prilika i pogađao kada je trebalo.
Dubočici ostaje žal za propuštenim prilikama za osvajanje bodova u Prahovu i Trgovištu. To je i razlog za pad na 4. mesto sa 7 bodova zaostatka za liderom na tabeli.
Popovčani su nastavili seriju odličnih igara i rezultata i ostali, uz Piroćance, jedini neporaženi na Istoku. Budućnost je u gradskom derbiju napunila mrežu Brzog Broda u duelu koji je pokazao ko je ko na široj terioriji Grada Niša.
Tiho i bez velikih reči, na treće mesto izbila je Jagodina. Bivši superligaš je u seriji od 5 uzastopnih pobeda, pa su Jagodinci već na trećem mestu na tabeli.
Radnički iz Svilajnca je četvrtom pobedom u poslednjih 5 kola stigao do 5. pozicije na tabeli. Bodove je u Svilajncu ostavila Pčinja koja je ostavila utisak ekipe koja zaslužuje bolju poziciju od one na kojoj se trenutno nalazi.
Timok je seriju od 3 poraza prekinuo remijem u duelu sa SFS Borcem. Posle dosta kadrovskih problema Zaječarci najavljuju borbu za mesto u boljoj polovini tabele.
Po jedan gol bio je dovoljan Jedinstvu i Vlasini za nova tri boda. Paraćinci i Vlasotinčani su zadržali pozicije u sredini tabele, dok Dunav i Car Konstantin ostaju čvrsto prikovani za dno tabele.
Jedno od iznenanađenja kola, barem prema pozicijama na tabeli, priredilo je Meševo. Klub iz okoline Kruševca je na gostovanju u Prokuplju pokazao kvalitet za daleko bolju poziciju na tabeli.
Foto: Radnički (Svilajnac)

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok