Search
Close this search box.
New Project (16)
VREME ČITANJA: 3 min

Još jedno kolo sa obiljem golova

8. kolo Vojvođanske fudbalske lige Sever donelo nam je pregršt golova, čak 43 je postignuto u ovom kolu, što je podatak kojim malo koja liga može da se pohvali.
Ubedljivi su bili lider Bratstvo 2019 i Bajša jer je viđeno šest, odnosno sedam pogodaka u mreži gostujućih ekipa. Osam pogodaka je viđeno na meču Vojvodine i Mladosti i Turije, a šest pogodaka u duelu Vrbasa i Radničkog iz Ratkova.
Ni vođstvo od 2:0 nije garantovalo ekipi sa dna tabele pobedu u ovom kolu, Obilić je poražen na svom terenu u Zmajevu od ljutog rivala iz Bajmoka. Radinčki 1905 je slavio nakon preokreta i odneo sva tri boda.
Već od 2. minuta gosti su bili u deficitu, autogol je postigao Marinković, da bi prednost domaćih udvostručio Marković. Kad se niko nije nadao da će se gosti povratiti iz „nokdauna“, krajem prvog dela Vukelić se upisuje u listu strelaca, a dvostruki strelac Orčić samo je produbio krizu domaćina.
U jednom tesnom i neizvesnom meču, ekipa Sente je zabeležila važan trijumf nad ekipom Preporoda koja je i dalje u samom vrhu tabele. Nastavlja pobedonosni niz Senta na gradskom stadionu. Pobedu su doneli Dražić i Matić, a Kopanja je samo smanjio prednost domaćina.
Proradila je i ekipa Radničkog 1918 iz Ratkova, jer je u gostima uzela „brejk“ OFK Vrbas-u, koji ulazi u blagu rezultatsku krizu sa dva vezana poraza, a ekipa Radničkog im je za petama. Pobedu je doneo sjajni Dario Božičić het-trikom, jedno od najboljih igrača ovoga kola.
U domaćem taboru golove su postigli Krainović i Kaluđerović, al to nije bilo dovoljno, pa je Crnjanski samo povisio prednost na kraju.
Posle teškog uvoda u meč i mučenja, Prigrevčani su došli do ogromnog trijumfa i osmog u nizu. Pala je ekipa Krila Krajine, koja je u dubokoj krizi sa tri vezana poraza. Šest golova viđeno je u drugom delu, apsolutni igrač utakmice sa četiri pogodaka je Nikola Makar, koji se nalazi i na čelu liste strelaca.
Protivnika je „načeo“ Vuković, a na 4:0 je posvisio Vukadinović, dok su ostali golovi delo fantastičnog Makara.
Bajša je na svom terenu bila ubedljiva, Apatinci su bili nemoćni pred četom Oto Pirija. Sedam pogodaka i za rekord u dosadašnjem delu sezone, jer nijedna ekipa dosad nije postigla sedam pogodaka i nije pobedila sa sedam golova razlike.
Dvostruki strelci bili su Lekaj i Morović (jedan gol sa penala), a golove za domaći sastav bili su Avdalović, Dulić (autogol)i Tresiglavić sa „kreča“.
Apsolutno utakmicom kola može biti proglašen meč u Bačkom Gradištu. Domaća Vojvodina dočekala je u imperativu osvajanja bodova ekipu iz Bačkog Petrovca koja je slavila. Čak u dva navrata domaćin je poveo, a gost je izjednačio.
Rani gol postigao je Kalaković, a za domaćina precizni su bili Tubić i Prodanov iz jedanaesterca. Jakuš i Stoisavljević postigli su izjednačujuće golove, Fabri i Serdar povisili i doneli preokret koji je bio ne dostižan, a Ožvat je „dokrajčio“ rivala.
Još jedna tvrda i neizvesna utkamica odigrana je u Čonoplji. Sloga je ugostila Bačku 1901. Briljirao je mladi Vrana i postigao vodeći pogodak za goste.
Domaćin koji nije uspevao da se nosi sa realizacijom, ali gradio je igru i do pogotka došao preko najiskusnijeg u redovima Vukasa sredinom drugog dela igre.
Na kraju domaćin slavio pogotkom odličnog Pavića koji je zabeležio i asistenciju i pogodak u finišu meča za veliko slavlje u Čonoplji i ostanak na drugom mestu.
Prilično rutinski slavila je ekipa Mladosti iz Turije na svom terenu, ranim golovima dvostrukog strelca Nemanje Jovića, Bratsilava Jelića i Kristiana Bajića.
Domaćin je već u 35. minutu imao nedostižnu prednost, koju je u finišu meča Vladimir Lukač rezervista Hercegovca iz Gajdobre samo smanjio.

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Sever”

VREME ČITANJA: 3 min

Još jedno kolo sa obiljem golova

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Sever”