Search
Close this search box.
New Project (17)
VREME ČITANJA: 2 min

Beogradski derbi pripao Radničkom, RFK poražen u Sremskoj Mitrovici

Kompletirano je 12. kolo Prve lige. Grafičar doživeo novi poraz, Radnički 1922 je na krilima pobede protiv Partizana savladao i Novi Sad, dok golova nije bilo u Vršcu i Šapcu.
Veoma zanimljiv duel odigrali su Radnički i Grafičar na terenu pokraj “studenjaka” na Novom Beogradu. Gosti su imali daleko veći posed lopte i više povoljnih prilika, ali su se na kraju “majstori” radovali pobedi – 2:1 (0:0). U prvom poluvremenu nije bilo golova. Posle nekoliko minuta igre u drugom delu utakmice Mijailović je dobio drugi žuti karton, pa je domaćin ostao sa igračem manje.
Krenuo je Grafičar još agilnije i ofanzivnije sa željom da iskoristi brojčanu prednost, ali je u 56. minutu sevnula kontra. Aleksa Veličković je pobegao odbrani rivala, golman Strahinja Manojlović ga je oborio u kaznenom prostoru, pa je dosuđen jedanaesterac za domaće.
Siguran izvođač bio je Nemanja Đokić za vođstvo Radničkog – 1:0. Nastavio je Grafičar sa napadima, ali bez konkretne završnice. U 74. minutu opet brza kontra Radničkog. Stoisavljević lepim pasom pronalazi Veličkovića, koji ovoga puta sam završava akciju i duplira prednost svog tima.
Sve što su fudbaleri Grafičara do kraja uspeli da urade je da smanje prednost. Luis Ibanjez je u svom stilu, udarcem sa preko 25 metara, pogodio desni gornji ugao gola Borivoja Ristića za konačnih 2:1 u korist “majstora”. Radnički je upisao četvrti prvenstveni trijumf, sve na svom stadionu. Grafičar posle drugog vezanog poraza sve više zaostaje za vodećim IMT-om.
Što se ostalih duela današnjeg programa tiče, pobedu je zabeležio još samo Radnički iz Sremske Mitrovice. Posle senzacionalnog eleminisanja Partizana iz Kupa, Radnički je sa 1:0 (0:0) savladao ekipu Novog Sada. Jedini gol na meču postigao je Uroš Gajić u 51. minutu. Na utakmicama OFK Vršac – Sloboda, odnosno Mačva – Zlatibor, nije bilo golova.
Posle 12. kola na tabeli vodi IMT sa šest bodova prednosti u odnosu na Grafičar, ali i jednom utakmicom više. Na trećoj poziciji je Inđija, a na deobi četvrte nalaze su Metalac, Železničar i Vršac. Najugroženiji timovi su Zlatibor i Loznica koji se nalaze na samom začelju tabele.
Izvor: maxbetsport.rs

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE