Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Crvena Zvezda i Partizan upisali nove bodove

Fudbaleri Crvene Zvezde, Partizana i kragujevačkog Radničkog, savladali su svoje rivale i tako osvojili nova tri boda u 13. kolu Superlige Srbije.
Crvena zvezda je sigurnom igrom, uz majstorske golove Mirka Ivanića i mirnoćom Aleksandra Kataija i Kange (sa penala) pobedila Mladost GAT u Novom Sadu 4:0 (1:0).
Igrali su gosti dosta dobro, diktirali su ritam, konotrlisali igru, a nije ih poremetio i neiskorišeni penal u 5. minutu. Napravili su dobru uvertiru pred evropski meč 3. kola Lige Evrope protiv Ferencvaroša u četvrtak.
U Humskoj se očekivao derbi, a na terenu je igrao samo Partizan. Crno-beli su u derbiju 13. kola Superlige deklasirali Vojvodinu 4:1 (2:0) i tako prebrisali šokantnu eliminaciju u Kupu Srbije.
Novosađani su igrali koliko im je Partizan dozvolio, a s druge strane greškama su dali “forsu” crno-belima, koji su poklone iskoristili. Nakon toga rutinski su stigli do ubedljivog trijumfa. Igrač utakmice svakako je bio Bibras Natho, koji je postigao dva gola, asistirao Filipoviću za treći gol. Takođe, kontrolisao je igru i gradio napade Partizana.
Spartak iz Subotice je promenio trenera, ali nije prekinuo seriju poraza. Posle preokreta sva tri boda sa “Gradskog stadiona” odneo je Radnički 1923 iz Kragujevca 1:2 (1:2) u 13. kolu Superlige.
Posle pogotka Hrstića već u 4. minutu, činilo se da će novi trener Subotičana Ljubiša Dunđerski startovati pobedom. Međutim, gosti iz Kragujevca su zaigrali bolje i do kraja prvog dela stigli do preokreta.
Prvo su preko Krajičnika uspeli da izjednače, a zatim je Milutin Vidasavljević iskoristio jedanaesterac. Ispostavilo se da je ovo bio odlučujući momenat na utakmici.
U nastavku je domaćin imao inicijativu, međutim, nisu uspeli da izjednače, dok je na drugoj strani golman Filip Manojlović sa dve interevencije čuvao nadu.

Možda vas zanima

TABELA super lige

VREME ČITANJA: 2 min

Crvena Zvezda i Partizan upisali nove bodove

Možda vas zanima

TABELA super lige