Search
Close this search box.
New Project (19)
VREME ČITANJA: 3 min

Sloga se vratila na pobedničke staze

Fudbaleri Sloge pobedili su Bačku 1901 iz Subotice na svom terenu u Čonoplji posle preokreta jer je gostujući tim vodio sve do 70. minuta (2:1).
Stadion: FK Sloga, Čonoplja. Gledalaca: 200. Sudija: Krneta Rade (Bačka Palanka). Žuti kartoni: Šević i Kemenj (Sloga), Anđić, Simić, Malenčić, Đurović, Vrana, Šijačić, Kiš (Bačka 1901). Crveni karton: Kiš (Bačka 1901).
SLOGA: Bulović, Kemenj, Vidović (Pavić), Milošević, Japundžić (Zorić), Rajčanji (Vidaković), Vukas, Šević, Mitrović, Konjović (Ninković), Purić.
BAČKA 1901: Jakovčević, Đurović, Simić, Vrana (Vojnić), Anđić, Mezei, Kiš, Šijačić, Manojlović (Malenčić), Milijašević, Rajkovača (Temunović).
Ekipa Sloge je celu utakmicu dominirala, imala loptu (posed) u nogama, ali izostala je realizacija sve do 70. minuta. Gosti dolaze u prednost tokom 37. minuta meča, a realizator je mladi Strahinja Vrana. Gol je pao iz kontranapada.
Sloga je imala tri odlične šanse za postizanje pogotka tokom prvog dela meča. Pored rezultatskog deficita nije bilo promena na poluvremenu u domaćoj ekipi, trener je nastavio sa istom filozofijom, a nije menjao ni trener Bačke 1901.
U drugom poluvremenu ista slika, domaćin dominira terenom ali ne uspeva svoje šanse da pretvori u gol. Diktirali su domaći ritam, a u 70. minutu im se isplatilo, jer su pre toga na terenu sve što je stručni štab isplanirao za ovaj meč odradili.
Rezervista Gojko Pavić požrtvovano uzima „ničiju“ loptu i upošljava Milovana Vukasa koji rutinski završava akiciju i donosi izjednačenje, što je njegov šesti pogodak u dosadašnjem delu prvenstva.
Do nadoknade domaćin je bio strpljiv i planski gradio igru, vršio pritisak na gol rivala i bio nagrađen za to. U samom finišu nakon centaršuta Atile Kemenjija, rezervista Gojko Pavić fenomenalno reaguje i glavom šalje loptu u mrežu za trijumf Čonopljanaca.
Na meču su se istakli Gojko Pavić, Milovan Vukas, Jovan Šević i Aleksandar Mitrović i Nikola Milošević u domaćem taboru, a u gostujućem taboru istakli su se Strahinja Vrana, Davor Rajkovača, Nebojša Mezei i Marko Anđić.
Igrač utakmice po svemu viđenom je Gojko Pavić, koji je ušao sa klupe i pokrenuo Slogu asistencijom i pogotkom do važnog trijumfa.
„Zadovoljni smo sa osvojena tri boda, težak teren za igru, ali smatram da smo pokazali bolju igru od gostiju, dobro su se držali, međutim ono što radimo na treningu pokazali mo na terenu i to nam je donelo pobedu. Idemo dalje.“ – izjavio je za naš portal, kapiten Sloge, Nikola Milošević.
„Prava prvenstvena utakmica u kojoj smo za jedan pogodak bili bolji od našeg protivnika. Iako smo imali rezultatski deficit, verovali smo u uuspeh, bili smo mirni svo vreme, nismo odstupli od svojih zamisli i od onoga što treniramo i to nam je donelo rezultat. Pobedili smo aposlutno zasluženo i da smo bili bolji na terenu praktično svo vreme. Fudbalski klub Bačka je iskusna ekipa, verovali smo našoj ekipi, rezervisti su nam doneli pobedu.“ – izjavio je za naš portal, trener Sloge, Nemanja Žigić.
Sloga u narednom kolu gostuje u Gajdobri, ekipi Hercegovca, dok ekipa Bačke 1901 dočekuje Bačkogradištansku Vojvodinu.

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Sever”

VREME ČITANJA: 3 min

Sloga se vratila na pobedničke staze

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Sever”