Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Derbi sezone Srpske lige Istok u nedelju u Pirotu

Ovog vikenda na programu su utakmice 8. kola Srpske lige Istok.
Derbi kola, a po procenama većine stručnjaka i derbi čitave sezone, igra se u nedelju u Pirotu. Vodeći Radnićki dočekuje drugoplasiranu Dubočic. Duel starih rivala nosi i veliki ulog jer oba tima žele u Prvu ligu Srbije.
Piroćanci u derbi ulaze sa sjajnom serijom od 7 uzastopnih pobeda i maksimalnim učinkom u sezoni. Radnički ima najbolju odbranju u ligi koja je na 7 utakmica primila samo 3 gola, a čak 4 od 7 duela Piroćanci su rešili u svoju korist rezultatom 1:0.
Na drugoj strani je Dubočica sa drugom najboljom odbranom (4 primljena gola), ali i ubedljivo najboljim napadom u ligi. Leskovčani su u prošlosti igrali važnu ulogu u timu Radničkog. Do skora je to bio Kostić – Milutinović koji se vratio u svoju Dubočicu, a interesantno je da je direktor Dubočice Vladica Cekić nekada bio kapiten Piroćanaca.
Smerovi kretanja igrača su se ovog leta promenili, pa je u Leskovac stigao kapiten Piroćanaca Tolić, a vratio se i Kostić – Milutinović. Dubočica posle kikseva u Prahovu i Trgovištu nema pravo na grešku, što garantuje ofanzivno izdanje i igru kakvu neguje trener Dejan Čelar.
Dosta uzbuđenja će ovog vikenda biti i u Jagodini gde gostuje Timočanin. Zanimljivo će biti i u niškom derbiju gde Budućnost dočekuje OFK Brzi Brod.
Timok protiv SFS Borca želi pobedu za mesto u sredini tabele. Paraćinci na drugoj strani žele povratak na pobednički put posle poraza u duelima sa Piroćancima i Leskovčanima.
Radnički u Svilajncu dočekuje Pčinju, dok Jedinstvo u Paraćinu dočekuje Dunav u utakmicama u koje domaćini ulaze kao favoriti.
Topličanin u duelu sa Meševom želi pobedu kao potvrdu uspešne jeseni. Gosti veruju da upravo iz Prokuplja mogu da krenu ka boljoj polovini tabele.
U nedelju na Rosulji gostuje Car Konstantin. Vlasotinčani u meč uloze kao favoriti, sa dosta mladih igrača upravo iz Niša. “Cariće” drma kriza, a stadion Rosulja je možda prilika da započnu seriju pozitivinih rezultata.

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok