Search
Close this search box.
New Project (12)
VREME ČITANJA: 2 min

Milunović i Kangva za Zvezdin prolaz

Pao je bunker Mačve, Crvena Zvezda je pregrmela prvu prepreku i nastavila odbranu trofeja u Kupu Srbije 0:2 (0:0).
Imao je prvak Srbije apsolutnu dominaciju od starta do kraja meča. Međutim, uglavnom nije pronalazila pravi način da probije klasičan bunker domaćina. Jedan od brojnih prekida bio je dovoljan Nemanji Milunoviću da povratničkim golom reši meč. A isto tako i udeli treneru Milošu Milojeviću poklon za 40. rođendan. Kings Kangva je u drugom minutu nadoknade samo potvrdio plasman u osminu finala.
Crvena zvezda već tradicionalno ima problema kad se rival brani klasičnim bunkerom. Prvo poluvreme koje se završilo bez prilika može se opisati u nekoliko rečenica.
Crveno-beli su igrali viktorije, kružili su oko dvojnog bloka domaćina, pokušavali preko krila da stvore višak i završe akciju cenatršutevima, ali nije bilo dobrog završnog pasa, pa ni mnogo opasnosti po gol domaćina.
Bili su najopasniji iz prekida, Milunović je ispružio Samurovića u 13. minutu, imao je štoper još dva pokušaja glavom posle kornera (ukupno 8 u prvom delu), probao je sa 14 metara i Mirko Ivanić i to bi uglavnom bilo sve.
Nije Zvezda nametnula ni neki jači ritam da tako proba da probije dve linije odbrane, ali je potpuno kontrolisala meč uz 78 odsto poseda. Međutim, posed i kontrola nisu bili dovoljni za vođstvo.
Nije menjao ništa Milojević na poluvremenu, ali je lep poklon za rođendan dobio od Nemanje Milunovića u 48. minutu. Katai je izveo korner, a štoper crveno-belih sa pet metara poslao loptu u sam gornji ugao. Povratnički prvenac iskusnog defanzivca u pravo vreme.
Pokušala je Zvezda da drugim golom prelomi meč, međutim, ofanzivci šampiona Srbije nisu u nekoj naročitoj formi. Ipak, kontrolom meča nisu dozvolili Mačvi da ih ugrozi i napravi iznenađenje, sem u dva napada u poslednjih desetak minuta kada je Jevtić imao najbolju priliku za izjednačenje.
Foto: FK Crvena Zvezda 

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE

VREME ČITANJA: 2 min

Milunović i Kangva za Zvezdin prolaz

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE