Search
Close this search box.
New Project (9)
VREME ČITANJA: 2 min

Još jedan derbi bivših srpskoligaša

Na gradskom stadionu u Aranđelovcu, u subotu od 15 časova biće odigran derbi susret između Šumadije i Sloge 33.
Ove dve ekipe su se do skoro sastajale u utakmicama trećeg ranga, odnosno u okviru Srpske lige “Zapad”. Sada se i jedni i drugi bore za povratak u Srpsku ligu, a ove sezone to neće biti nimalo lako.
Trenutno, barem po tabeli, bolji su gosti iz Petrovca na Mlavi. Sloga 33 zauzima drugo mesto sa trinaest bodova, tri manje od prvoplasiranog VGSK-a. Sa druge strane, Šumadija je četvrta sa deset bodova.
Daleko od toga da su u Slogi zadovoljni ovim učinkom. Iako zauzimaju drugo mesto, u petom kolu su poraženi od VGSK-a na svom terenu, što ih je dosta uzdrmalo. Pored toga imaju i nerešen rezultat sa Slobodom.
Ekipa Šumadije je malo lošije startovala. U prvom kolu odigrali su nerešeno sa Omladincem, dok su u drugom poraženi od Sloge iz Batočine. Kasnije su ušli u dobru seriju rezultata ostvarivši tri pobede, ali su u prošlom kolu opet poraženi od Morave.
Ovo će biti izuzetno bitna utakmica za obe ekipe. Sloga, ako ne slavi ovde, pitanje je da li se mogu nadati Srpskoj ligi. Izgubiti dva derbija u tri kola, to sebi ne sme dozvoliti ekipa koja juri viši rang.
Aranđelovčani će pokušati da napadnu i dođu do sva tri boda. Sigurno da imaju kvaliteta da pobede bilo koga, a ova pobeda bi im značila mnogo i direktno bi ih uključila u trku za šampionsku titulu.

Možda vas zanima

TABELA Podunavsko-Šumadijske zone