Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Pregled 7. kola Srpske lige Istok

Piroćanci i Leskovčani su ovog vikenda “minimalcima” odneli bodove iz Paraćina.
Radnički je u subotu pobedio Jedinstvo u Paraćinu golom Dojkića u 88. minutu. Srpskoligaš iz Pirota je tako ostao jedini tim sa maksimalnim učinkom i svih 7 pobeda u 7 odigranih kola.
U nedelju je takođe u Paraćinu odigran i derbi kola. Dubočica je uz dosta sreće stigla do novih bodova i četvrte uzastopne pobede. Paraćinci su imali više prilika, pogodili prečku, postigli i gol koji je poništen zbog ofsajda. Leskovčani su strpljivom igrom golom Đorđevića u 20. minutu osvojili nova tri boda.
I Budućnost iz Popovca je nastavila seriju dobrih igara i rezultata. Popovćani su slavili u Meševu (1:3) i zadržali treće mesto na tabeli sa istim brojem bodova kao i drugoplasirana Dubočica.
Timočanin je u jednom od najzanimljivijih duela bio bolji od Topličanina. Prokupčani su u Knjaževac otišli bez petoricce prvotimaca, dok je domaćin predvođen dvostrukim strelcem Kocićem osvojio tri nova boda i preuzeo 6. poziciju na tabeli.
Predvođeni sjajnim strelcem Stanisavljevićem, Jagodinci su slavili u Trgovištu (1:2). Domaćin je posle 4 startna remija upisao i treći poraz, dok su gosti sa nova tri boda stigli do 4. mesta i najavili borbu za sam vrh.
Vlasina je na gostovanju u Prahovu zabeležila i drugi ovosezonski trijumf za iskorak ka sredini tabele. Dunav posle ovog poraza ima razloga za brigu o opstanku u srpskoligaškom društvu.
Car Konstantin je i sedmi put poražen ove sezone. Radnički iz Svilajnca je sa dva gola potopio Nišlije koje ostaju čvrsto prikovane za dno tabele.
Interesano je bilo i u Brzom Brodu. Timok je poveo golom Karkića, ali su domaći u drugom poluvremenu preko Karkića i Kostadinovića napravili preokret i stigli do prve pobede u ovoj sezoni.

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok