Search
Close this search box.
New Project (8)
VREME ČITANJA: 2 min

Preokret RFK-a, sedam golova u Loznici

Ove subote odigrano je šest utakmica 10. kola Prve lige Srbije. Na dve je viđeno zbirno 12 golova, ali su na preostale četiri strelci potpuno zatajili.
Okršaj vojvođanskih prvoligaša u Inđiji doneo je sve ono što fudbal čini uzbudljivim i lepim sportom. Inđija je imala dva gola prednosti, ali su novosadski “kanarinci” čudesnim preokretom odneli ceo plen iz sremske ravnice! Domaćin je u prvom poluvremenu bio znatno bolji i posle nekoliko propuštenih prilika, a u jednom navratu uzdrman je i okvir gola gostiju, poveo je u 35. minutu golom Radosavljevića. Posle nekoliko minuta igre u drugom delu meča Desančić je oboren u kaznenom prostoru, a siguran realizator penala bio je Stojanović – 2:0.
To vođstvo kao da je uspavalo zeleno-bele, a razdrmalo goste koji su u 66. minutu pogotkom rezerviste Miladinovića prepolovili prednost rivala. Kidisali su “kanarinci” ka golu Inđije i ta upornost im se isplatila u samom finišu. Desetak minuta pre kraja Bojović je u kaznenom prostoru oborio jednog igrača Novog Sada, a precizan sa bele tačke bio je Jovan Ilić. Stigli su izjednačenja, ali to goste očigledno nije zadovoljilo. U prvom minutu nadoknade utakmice, posle jednog prekida i centaršuta, najsnalažljivi bio je štoper Nemanja Ilić koji postiže gol za preokret kakav se retko viđa – 3:2 za Novi Sad.
Fudbaleri Inđije su doživeli i drugi poraz u sezoni, opet na domaćem terenu, pa su ispustili lepu priliku da se potpuno primaknu vodećim ekipama na tabeli. Novi Sad je došao do treće pobede, druge uzastopne u prvenstvu, posle koje se nalaze na osmoj poziciji prvoligaškog karavana.
Čak sedam golova viđeno je u Klupcima gde je Rad deklasirao Loznicu sa 5:2! U periodu od 20. do 25. minuta gosti su stekli dva gola prednosti, a strelci su bili Mitrović i Mihajlović. Loznica je uspela da do kraja prvog poluvremena smanji rezultat i ostane “u igri”. Pobednik je praktično rešen u prvih deset minuta igre u nastavku. Prvo je Arsić postigao i treći gol za “građevinare”, a odmah potom isključen je igrač domaćih Radmanovac, što je gostima olakšalo put do pobede. Do kraja susreta viđena su još tri gola. Mitrović je povisio na 4:1, Komarčević sa bele tačke postigao je drugi gol za Loznicu, a konačan rezultat u 89. minutu, svojim drugim golom, postavio je Stefan Mihajlović.
Za razliku od ova dva, na preostalim susretima današnjeg programa potpuna apstinencija strelaca. Radnički iz Sremske Mitrovice ostaje najneefikasniji tim lige, dok je njegov imenjak sa Novog Beograda upisao prvi remi u prvenstvu. IMT je imao priliku da se pobedom u Šapcu osami na celnoj poziciji, ali se Mačva pokazala kao tvrd orah. Novi trener nije doneo potrebnu “šok terapiju” u Metalcu. Milanovčani su u finišu meča imali čak i igrača više, ali nisu uspeli da slome otpor čvrstih Zlatiboraca.
Izvor: maxbetsport.rs

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE