Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Najava 7. kola Srpske lige Istok

Pet utakmica 7. kola Srpske lige Istok igra se u subotu, dok su preostale tri na programu u nedelju.
Prvog dana fudbalskog vikenda na Istoku najviše pažnje sportske javnosti biće usmereno prema Paraćinu i Knjaževcu.
Jedinstvo u Paraćinu dočekuje lidera na tabeli, ekipu Radničkog iz Pirota. Piroćanci na put kreću na krilima serije od 6 pobeda, dok Jedinstvo bod osvojen na Rosulji želi da potvrdi pobedom pred svojim navijačima.
U Knjaževcu Timočanin dočekuje zahuktali Topličanin. Domaćin je u sezonu ušao kao jedan od favorita, ali za liderom zaostaje 8 bodova. Prokupčani su u seriji od 5 uzastopnih pobeda, ali i na početku dela rasporeda gde ih očekuju duelu sa ekipama iz bolje polovine tabele.
Ništa manje zanimljivo neće biti ni u Meševu. Klub iz okoline Kruševca posle pobede u Zaječaru želi 3 boda za beg iz opasne zone. Popovčani žele da se iskupe za remi sa Timočaninom u prethodnom kolu sa Timočaninom pred svojim navijačima.
Jagodina posle 3 uzastopne pobede gostuje u Trgovištu. Pčinja još uvek nema pobedu u ovoj sezoni, dok Jagodinci žele nastavak uspešne serije.
Zanimljivo će u subotu biti i u Prahovu. Dunav još uvek nije okusio slast pobede, dok Vlasotinčani veruju da sa krajnjeg istoka mogu da donesu barem jedan bod.
U nedelju se igra derbi ovog kola, a prema dosadašnjim igrama i rezultatima i jedan od derbija sezone.
SFS Borac u nedeljnom matineu pred svojim navijačima dočekuje zahuktalu Dubočicu. Leskovčani posle tri ubedljive pobede žele potvrdu kvaliteta i na jednom od najtežih gostovanja u sezoni. Paraćinci posle poraza u Pirotu žele da baš u duelu sa Dubočicom potvrde da zaslužuju mesto u samo vrhu tabele.
U nedeljnom matineu na programu je i duel u Nišu gde Car Konstantin dočekuje Radnički iz Svilajnca. Nišlijama je pobeda neophodna, dok gosti dolaze bez pritiska spremni za nadigravanje.
Sedmo kolo zatvaraju u Brzom Brodu istoimeni domaći tim i Timok. Domaćinu je pobeda neophodna kako bi krenuo ka sredini tabele. U taboru bivšeg prvoligaša veruju da sa kompletnim timom mogu barem do remija.

 

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok