Search
Close this search box.
New Project (7)
VREME ČITANJA: 2 min

Ubedljivi Gradištanci na debiju trenera Laličića

U 6. kolu Vojvođanske lige „Sever“ sastali su se Vojvodina iz Bačkog Gradišta i Krila Krajine iz Bačke Palanke, ubedljivo je trijumfovao domaći sastav (5:1).
Stadion: Đorđe Tapavica-Džoja, Bačko Gradište. Gledalaca: 100. Sudija: Vrana Dejan (Subotica). Žuti kartoni: Kolarov, Kljajić (Krila Krajine).
VOJVODINA: Kozarski, Rajačić, Svilar, Savkov, Kiš, Pelengić (Mihajlović), Božić (Miladinov), Ilić (Tomić), Draško, Pavlović (Kalaković), Prodanov (Tubić).
KRILA KRAJINE: Bojanić, Vujić, Budisavljević (Milanov), Đekić, Radić, Kolarov (Abadžić), Puškar (Stupar), Vujanović (Panin), Ivković (Pašin), Stanić, Kljajić (Plavanski).
Goran Laličić je pobedom debitovao na klupi Vojvodine. Gosti su poveli u 16. minutu, a realizator je Marko Kljajić, asistenciju je zabeležio Aleksandar Stanić. Četiri minuta kasnije, korner je izveo kapiten Miodrag Pelengić, dok je mladi Miloš Božić bio najspretniji na petercu za izjednačenje – 1:1.
Gosti su imali odličnu priliku u 44. minutu kada je Stanić pogodio stativu. Na poluvreme se otišlo sa rezultatom 1:1. Rapsodija domaćina je usledila u drugom delu utakmice.
Stefan Kiš (18), je na akciju Kalakovića i Pelengića postigao gol za vođstvo u 53. minutu za 2:1, a samo šest minuta kasnije je pogodio za 3:1, posle asistencije Božića.
Rezultat na 4:1 je povisio Miodrag Pelengić u 76. minutu, pogodivši mrežu iza Bojanića udarcem sa ivice kaznenog prostora. Prethodno su odlično kombinovali Kalaković i najbolji akter meča Kiš. Konačan rezultat je postavio Savo Tubić u 88. minutu, iz drugog pokušaja je nadmudrio golmana na centaršut Rajačića.
Najbolji igrač na terenu bilo je desno krilo Vojvodine Stefan Kiš (18 godina) koji je postigao dva gola i asistirao kod jednog pogotka. Istakao se još štoper Jovan Draško još jedan bonus igrač u Vojvodini, što se gostujućih igrača tiče izdvojili su se Aleksandar Stanić i Marko Kljajić (strelac jedinog pogotka).
Iz Vojvodine su, za naš portal, kratko prokomentarisali utakmicu:
„Veoma bitna pobeda za nastavak sezone. Posle vođstva gostiju, pokazali smo karakter, postigli pet golova i ostvarili ubedljivu pobedu.“
Obe ekipe imaju identičan skor na tabeli sa dve pobede i četiri poraza, sa šest osvojenih poena Vojvodina zauzima 11. mesto na tabeli, dok Krila Krajine zauzima 13. mesto na tabeli.
U sledećem kolu, Vojvodina ide na važno gostovanje u Apatin, ugostiće ih OFK Mladost. Dok Krila Krajine dočekuje veoma kvalitetan sastav Bajše.

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Sever”

VREME ČITANJA: 2 min

Ubedljivi Gradištanci na debiju trenera Laličića

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Sever”