Search
Close this search box.
New Project (10)
VREME ČITANJA: 2 min

Trojka u mreži Preporoda za šesti trijumf Prigrevčana

Bratstvo 2019 je ozbiljno iskazalo kandidaturu za viši rang, a to su potvrdili i danas jer su trijumfovali u derbiju kola sa sigurnih 3:0 i ostvarili maksimalan učinak u dosadašnjim mečevima.
Stadion: „Goran Nesvanulica – Klipi“, Prigrevica. Gledalaca: 150 . Sudija: Šipoš Atila (Srbobran). Žuti kartoni: Vemić (Bratstvo 2019), Kopanja, Gnjatović, Srednik, Oblaković (Preporod).
BRATSTVO 2019: Ićitović, Balinović (Petrović), Vuković, Makar, Rodić (Vemić), Vejnović (Štrbac), Drvar (Vukadinović), Stojaković (Bačić), Krstić, Vlajić, Šveljo.
PREPOROD: Bursać, Došlov (Todić), Gnjatović, Ćakić (Terzija), Mijić, Nikolaš (Šašić), Miletić (Srednik), Čabrilo, Oblaković, Kopanja (Tumbas), Bursać.
Bratstvo 2019 je u derbiju kola bio blagi favorit zbog domaćeg terena i maksimalnog skora. Tu ulogu su opravdali jer su tokom meča držali sve konce.
Domaći su stvarali šanse i dominirali naročito u drugom poluvremenu. Ređale su se šanse,promašaji i odbrane gostujućeg golmana.
Prvi gol je pao iz greške gostujuće odbrane, naime jedan igrač je izbio loptu glavom koja pada na glavu Nemanje Krstića koji sa lakoćom trese mrežu gostiju pred sam kraj prvog dela u 40. minutu i donosi prednost svojoj ekipi
Ostala dva gola su remek dela Ognjena Švelje i Nikole Makara, oba pogotka pala su u drugom delu igre, jedan sredinom drugog dela a drugi krajem meča, Šveljo je gol postigao u 65. minutu, a Makar u 80 za ubedljiv trijumf domaćina.
Srđan Vuković je dominirao tokom cele utakmice deleći lopte kao na tacni a nekoliko puta je dobro šutirao i jednom pogodio i stativu i zasluženo je proglašen za igrača utakmice.
U gostujućem taboru vredi istaći Nikolu Bursaća golmana Preporoda koji je bio solidan , Kopanja Stevu koji je par puta šutirao ka golu domaćih, Bursać Nemanju koji je bio solidan u odbrani, ostali se nisu proslavili.
Iz Bratstva 2019 su, za naš portal, kratko prokomentarisali utakmicu:
„Korektna i borbena utakmica u kojoj ekipa Bratstva 2019 stvara šanse,daje golove i zasluženo osvaja nova tri boda u borbi za vrh tabele.“
Bratstvo 2019 je trenutno na liderskoj poziciji a tamo će i ostati sa učinkom od šest pobeda na isto toliko mečeva i maksimalnih 18 osvojenih bodova, dok se ekipa Preporoda posle poraza nalazi na četvrtoj poziciji, a tu će i ostati nakon ovog kola sa 11 osvojenih poena.
U sledećem kolu Bratstvo 2019 ide na gostovanje u Ratkovo, igraće protiv ekipe Radnički 1918 koja je zabeležila sve trijumfe na svom terenu dosad, dok će Preporod u derbiju kola dočekati OFK Vrbas koji se sada nalazi na poziciji broj tri.

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Sever”

VREME ČITANJA: 2 min

Trojka u mreži Preporoda za šesti trijumf Prigrevčana

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Sever”