Search
Close this search box.
New Project (3)
VREME ČITANJA: 3 min

Raspucani timovu u 5. kolu Vojvođanske lige “Sever”

Puno neizvesnih mečeva u 5. kolu Vojvođanske lige “Sever” koji su završili sa jednim golom prednosti. Samo je Sloga iz Čonoplje bila ubedljiva.
Krila Krajine su još jednom trijumfovala na svom terenu, a ovog puta posle preokreta pred kraj meča dolaze do bodova. Da pobeda bude „slađa“ pao je jedan dosta kvalitetan sastav Bačke 1901. Aposlutni junak pobede je Radovan Ivković, dvostruki strelac u redovima domaćih.
Oba tim su nešto slabiije ušla u sezonu i tražili su nove bodove i trijumf, Marko Radić je taj koji je domaćinu obezbedio mir do sledećeg kola, a za goste su golove postigli Miloš Manojlović i Marko Anđić. Bačka 1901 je od 69. minuta bila sa igračem manje, pa je možda i to dovelo do poraza (3:2).
Već smo pisali o turbulentnom meču koji je odigran u Apatinu. Domaćin je očekivao trijumf, ali pitao se i gost. U velikoj se krizi rezultata nalazi OFK Mladost, a Mladost iz Bačkog Petrovca je još jednom pokazala svoju ozbiljnost i pribranost.
Nisu bili dovoljni pogoci Srđana Rapaića, Aljoše Jovovića i Stefana Đukića, a ni vođstvo od 3:1 na poluvremenu. Rani pogodak i vođstvo gostiju preko Dejana Laćarka, okrenuto je kasnije u korist domaćih, ali onda je na scenu stupio preokret pogocima Ognjena Stoisavljevića, Igora Kanje i Ognjena Štefeka za veliko slavlje Mladosti (3:4)
U derbiju kola podela bodova. Preporod i Bajša na istom mestu kao i prošle sezone sa istim rezultatom, mada je Bajša vodila 2:0 na poluvremenu, utakmica sa dosta naboja, svirana dva penala i devet žutih kartona. Preporod sačuvao bod i nastavio niz bez poraza.
Prednost Bajši doneo je Stefan Morović sa bele tačke, Albert Lekaj je povisio prednost, da bi Marko Gnjatović sa „kreča“ i Dositej Oblaković u dubokoj nadoknadi postigao gol i doneo slavlje ekipi domaćina koja se nije nadala bodovima kako je utakmica tekla, pa je ovaj gol bio kao pobednički (2:2).
Ubedljiv trijumf na gostovanju ostvarila je Sloga, sigurnih 3:0 za sastav iz Čonoplje. Sloga se popela neočekivano u vrh tabele i sad su na drugoj poziciji. Obilić i dalje sa katastrofalnim startom. Aleksandar Mirović, Milovan Vukas i Gojko Pavić doneli su sjajan rezultat svom timu i sjajno otvaranje sezone.
Na meču u Turiji sa obe strane veoma dobra partija, na kraju mogla biti podela bodova, ali se Marko Bubanja postarao da ne bude tako i doneo u dubokoj nadoknadi gol za pobedu.
Dva igrača su zablistala na meču Nemanja Jović kod domaćina bio je jako raspoložen i spakovao dva gola, dok je u istom ritmu bio i gostujući igrač Aleksandar Dražić sa dva pogotka. Pao je i jedan autogol, Borislav Ikrašev je pogodio svoju mrežu, a centarfor Bratislav Jelić postigao je novi pogodak (4:3).
Minimalnu pobedu zabeležila je ekipa Hercegovca nad OFK Vrbasom i nanela Vrbašanima prvi poraz. Pobedu domaćinu doneo je Stevan Račić. Ovo je drugi trijumf Gajdobrana na njihovom terenu. Nezgodan je teren u Gajdobri mnogim ekipama. OFK Vrbas je ispustio pobedu drugi put u sezoni.
Jako zanimljiv meč odigran je u Ratkovu gde je domaća ekipa trijumfovala. Radnički 1918 je uzeo nove bodove kod kuće, a Vojvodina nastavlja sa lošim nizom.
Tri pogodaka su pala u ranoj fazi meča, tad je gost vodio 2:1, pogocima Miloša Božića i Davida Savkova, a gol za domaće postigao je dvostruki strelac Dario Božičić koji je odigrao sjajan meč, i onda preokret, sviran je jedanaesterac za domaćina, Dušan Novaković biva precizan za izjednačenje, a pomenuti Božičić u drugom poluvremenu stavlja tačku na meč.
Sviran je jedan crveni karton za domaće i od 79. minuta imali su igrača manje, ali i pored toga Vojvodina nije uspela da odnese bar bod sa gostovanja, pritom im je svirano 8 žutih kartona (3:2).
Sjajna partija u odbrani Bajmočkog Radničkog nije krunisana bodovima u duelu sa ekipom Bratstva iz Prigrevice (0:1). Za goste je sviran krajnje sumnjiv jedanaesterac u 60. minutu,a Srđan Vuković biva precizan sa bele tačke i donosi pobedu Prigrevčanima koji nastavljaju pobedonosni niz.

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Sever”

VREME ČITANJA: 3 min

Raspucani timovu u 5. kolu Vojvođanske lige “Sever”

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Sever”