Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 3 min

Zvezda i Partizan slavili, prvi poraz Voše

ZVEZDA SAVLADALA PAZAR U FINIŠU MEČA

U derbiju 11. kola Superlige Srbije Crvena zvezda je po bedila Novi Pazar kao gost rezultatom 2:1.
Niz od sedam pobeda Novog Pazara koji je Vladimiru Gaćinoviću doneo nagradu za trenera meseca u avgustu je prekinut, a Crvena zvezda je presekla dva meča bez pobede u ligi i tri meča bez pobede ukupno.
Crveno-beli su sada prvi na tabeli sa 23 boda, dva više i dva meča manje od Novog Pazara koji je drugi.
Igralo se tek pet minuta kada je Novi Pazar došao do vođstva sjajnim golom kapitena Stefana Lončara. Odlično je Lončar sačekao loptu posle izvedenog kornera na drugom kraju šesnaesterca.
Lepim udarcem savladao je Milana Borjana. Lopta je na putu ka golu zakačila i Rodića, sasvim dovoljno da promeni pravac i prevari golmana gostiju.
Pokušavali su i jedni i drugi, ali bez povezane igre i mnogo pravih prilika. Crvena zvezda je došla do izjednačenja u 34. minutu preko Milana Rodića. Dobar centaršut je poslao El Fardu Ben, Rodić je dobro skočio na drugoj stativi i matirao Kljajića.
Samo dva minuta kasnije, Aleksandar Katai pogodio je stativu. Tresla se stativa i u 47. minutu, ovoga puta nakon pokušaja Ergeleša za domaće, a samo minut kasnije imala je Crvena zvezda i malo sreće da Jović ne postigne autogol.
Oba tima su imala po nekoliko pokušaja i u nastavku, a ovaj deo meča obeležile su i tenzije među igračima pa smo videli i nekoliko žutih kartona.
Odlučujući je u ovom meču bio 88. minut kada je Aleksandar Pešić pogodio za preokret i pobedu crveno-belih, ali i, srećom, izbegnutu tuču igrača na terenu. Centrirao je Kangva, a Pešiće je u opštoj gužvi ispred gola praktično sa gol linije matirao Kljajića.
U istom terminu svoj meč 11. kola igrali su i Mladost GAT i Spartak iz Subotice, a Mladost je slavila golom Andrije Radulovića iz 34. minuta meča.

PETRIĆ ZADOVOLJAN IGROM PARTIZANA

Partizan je u 11. kolu Superlige Srbije ubedljivo savladao Mladost iz Lučana rezultatom 6:0.
Trener crno-belih, Gordan Petrić, izneo je utiske nakon meča:
‘Nema potrebe da ja dajem ocene igračima, kada oni sami znaju posle utakmice da li su dali svoj maksimum ili nisu. Sve čestitke za igru i rezultat, pogotovo posle utakmice u četvrtak gde smo se dosta istrošili”, rekao je Petrić, te podsetio da je njegova filozofija forsiranje mladih igrača:
”Rekao sam to kad sam dolazio, da želim da dam šansu mladim igračima kad god bude prilike. Večeras se tako namestilo, mislim da su ljudi videli da tu ima talenta, na nama je ta im pokažemo pravi put, a na njima da iskoriste svoj potencijal”.
Za kraj, napomenuo je da mu je drago što igračima polako pada pritisak sa ramena:
”Meni je drago što su počeli da se smeju i uživaju u igri, to je nešto što treba da se nastavi i u narednom periodu”.

PRVI PORAZ VOJVODINE U SEZONI 

Fudbaleri Čukaričkog pobedili su večeras u Beogradu ekipu Vojvodine 2:0 (2:0) u meču 11. kola Superlige Srbije.
Oba gola za Čukarički postigao je Muhamed Badamosi u 23. i 30. minutu. Vojvodina je od 56. minuta igrala sa fudbalerom manje, pošto je isključen Vladimir Miletić.
Čukarički je trenutno drugi na tabeli sa 22 boda, dok je Vojvodina zabeležila prvi poraz u SLS i trenutno je peta sa 19 bodova.
Novosađani će u narednom kolu dočekati Javor, dok će Čukarički gostovati Voždovcu.
Sutra će biti odigrana preostala dva meča 11. kola SLS. Javor će u Ivanjici od 16 sati dočekati Radnik, dok će se od 18 časova Voždovac u Beogradu sastati sa niškim Radničkim.
Napredak je juče na svom terenu pobedio kragujevački Radnički 1:0, dok je TSC na svom terenu bio bolji od Kolubare 3:1.

Možda vas zanima

TABELA super lige

VREME ČITANJA: 3 min

Zvezda i Partizan slavili, prvi poraz Voše

Možda vas zanima

TABELA super lige