Search
Close this search box.
Нови пројекат (1)
VREME ČITANJA: 3 min

Peto kolo Vojvođanske lige „Sever“ počinje u subotu

Peto kolo Vojvođanske lige „Sever“ startuje u subotu, a prvog dana će se igrati dva meča sa početkom od 16 časova.
Prvog dana parove čine: Krila Krajine dočekuje na „Tikvari“ ekipu Bačke 1901, a na SC „Rade Svilar“ na noge domaćoj ekipi OFK Mladosti dolazi Mladost iz Bačkog Petrovca.
Svesni su Bačkopalančani da ulogu favorita ovog puta ima gost, koji kao i oni nisu otvorili sezonu kako su zamislili i doveli sebe u lošu situaciju. Bačka je u prethodnom kolu prvi put zabeležila trijumf, a Krila Krajine je poražena nakon preokreta.
Iz tabora nekadašnjeg Superligaša, OFK Mladosti iz Apatina ne mogu biti zadovoljni kako je sezona otvorena, ali imaju „tračak“ nade da bi mogli uzeti bodove Bačkopetrovčanima, koji loše stoje u gostima, a domaćin je zabeležio jednu pobedu kod kuće.
Drugog dana parovi su sledeći: Obilić na svom terenu u Zmajevu dočekuje Čonopljansku Slogu, Hercegovac će u Gajdobri ugostiti drugoplasirani OFK Vrbas, Radnički u Bajmoku čeka favorita za osvajanje prvenstva ekipu Bratstva 2019, u Novom Žedniku domaćin Preporod u dobrom raspoloženju ulazi u duel sa Bajšom, Radnički u Ratkovu čeka Bačkogradištansku Vojvodinu i Mladost na svom terenu u Turiji dočekuje Sentu.
Izuzetno je teško ekipi iz Zmajeva, jer se posle četiri kola nalaze na samom dnu tabele, preko potrebni su bodovi, a šansa će im se pružiti protiv odlične Sloge koja je zabeležila tri vezane pobede i nezaustavljiva je. Obilić je sa druge strane vezao tri poraza i tražiće izlazak iz krize.
Imali su Gajdobrani lepu zalihu bodova pre odigranog prethodnog kola, ali ih je poraz u Prigrevici udaljio od sredine tabele, a njihov cilj u ovom meču je ostati neporažen u duelu sa drugoplasiranim OFK Vrbasom koji je beležio sjajne rezultate, dok je gostujućem timu cilj uvek pobeda. Hercegovac je poražen u prethodnom kolu, dok je ekipa Vrbasa igrala remi.
Oslabljeni Bajmočani dočekuju lidera na tabeli Bratstvo 2019. Očekuju u Bajmoku da će moći da ispariraju i nadaju se bodu koji bi bio ogroman u ovom trenutku naspram onoga kako se kotira gost. Bratstvo 2019 ima velike ambicije i dobro sklopljen i iskusan tim koji će juriti zvanje prvaka. Domaćin je u prethodnom kolu ubedljivo poražen, dok je gost ubedljivo trijumfovao.
Derbi kola igra se u Novom Žedniku, gde će Preporod ugostiti Bajšu. Obe ekipe u vrhu, ambicije su im porasle i očekuje se veoma zanimljiv i otvoren meč. Preporod se „preporodio“ ove sezone, oformili su bolju ekipu nego prošle sezone. Bajša je takođe jača ekipa nego prošle sezone. Sigurno je da će oba tima ići na trijumf.
Sa polovičnim učinkom ekipa Radničkog u Ratkovu pred punom tribinom dočekuje Bačkogradištansku Vojvodinu. U nezgodnom momentu nalaze se gosti, jer je došlo do određenih promena u igračkom kadru i smenjen je trener Svetozar Sovilj, sa druge strane domaćin je izuzetno motivisan da nastavi niz pobeda na svom terenu.
Još jedan zanimljiv meč igra se u Turiji, gde domaćin ekipa Mladosti igra duel protiv Sente. Mladost kao glavni favorit za vrh „Severa“, zabeležila je jako slabe partije dosad. Senta nakon katastrofalnog starta, polako traži svoju formu. Mladost bi da konačno pojuri i koji trijumf, dok Senta mora da se izvadi sa dna i nastavi niz osvajanja bodova.
U ovom kolu očekuje nas nekoliko bitnih utakmica koje vredi pogledati. Loši vremenski uslovi ne bi trebali puno da utiču na krajnje ishode mečeva.

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Sever”

VREME ČITANJA: 3 min

Peto kolo Vojvođanske lige „Sever“ počinje u subotu

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Sever”