Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Kolo bez derbija, vodeći kvartet na teškim gostovanjima

Peto kolo Srpske lige Istok donosi nekoliko zanimljivih duela. Ipak, nijedan se ne može izdvojiti kao derbi kola.
Sedam vodećih ekipa u ligi gostuje, pa je realno očekivati promene u rasporedu snaga na tabeli.
Posebno zanimljivost ovom kolu daje podatak da vodeći kvartet koji čine Radnički (P), SFS Borac, Budućnost i Dubočica gostuje,
Ovaj kvartet se izdvojio i po bodovnom učinku ali i izbog činjenice da četiri vodeće ekipe na tabeli nemaju nijedan poraz do sada.
Budućnost će u subotu biti na teškom iskušenju. Popovčani gostuju u Trgovištu gde izlaze na megdan Pčinji koja je zabeleđila sva četiri remija i takođe ne zna za poraz.
Leskovčani posle ubedljive pobede u derbiju protiv Timočanina gostuju u Meševu. Istoimeni domaći tim igra dobro, jedini je predstavnik Kruševca u ovom rangu i biće težak rival Dubočici.
Dosta uzbuđenja se očekuje i u derbiju Istočne Srbije. Posle startnog poraza u Paraćinu ekipa Timoka tri kola ne zna za poraz. Domaćin u Knjaževcu želi da se iskupi za poraz u Leskovcu, pa se očekuje dobar fudbal pred punim tribinama.
U subotu i novi pomoravski derbi. Jedinstvo u Paraćinu dočekuje Radnički iz Svilajnca, a bodovi rivalima donose mesto u boljoj polovini tabele.
Zanimljivo će biti i u Prahovu gde Dunav dočekuje Jagodinu. Domaćin ne zna za pobedu, ali je dva remija ostvario upravo u duelima sa bivšim prvoligašima pa je pred Jagodincima težak zadatak.
U nedeljnom matineu Car Konstantin na niškom Bubnju dočekuje Topličanin. Duel starih rivala prilika je za Nišlije da osvoje prve bodoe. Na drugoj strani su Prokupčani koji posle dobrog starta sa velikim ambicijama ulaze u utakmicu sa “carićima”.
U nedelju će kao gosti na teren i dve vodeće ekipe na tabeli.
Radnički gostuje u Vlasotincu gde se očekuje veliki broj navijača oba tima. Duel bivših drugoligaša Vlasina želi da završi osvajanjem bodova koji vode u sredinu tabele. Piroćanci su optimisti i žele nastavak serije pobeda,
SFS Borac u nedelju gostuje u predgrađu Niša. OFK Brzi Brod u meč ulazi sa imperativom pobede. Paraćinci na krilima sjajnog starta veruju da mogu do novih bodova.

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok