Search
Close this search box.
Smederevo
VREME ČITANJA: 2 min

Smederevo nastavlja da ređa pobede

FK Smederevo savladao je ekipu OFK Mihajlovca (1:4), čime je postao jedini klub koji trenutno ima sve pobede u sezoni.
Stadion: “Mihajlovac”. Gledalaca: 600. Sudija: Nikola Vujović (Kraljevo). Žuti kartoni: Lukić, Matijević (OFK Mihajlovac), Stojković, Vukadin, Blagojević (Smederevo).
OFK Mihajlovac: Đorđević, Lukić Andreja, Denković, Lukić Luka, Kuzmanović, Bajčić, Kos, Spajić, Zjača, Stanić, Matijević. Igrali su još: Ćirić, Blagojević, Jovanović, Rajković, Angeleski.
Smederevo: Kaličanin, Kostić, Stojković, Zličić, Dimitrijević, Vukadin, Bojić, Blagojević, Maksić, Jovanović, Redžić. Igrali su još: Nešović, Marković, Milanković, Jovanović, Filipović.
Gradski derbi ove dve ekipe. Očekivalo se da će ekipa Smedereva odneti sva tri boda, ali ne baš ovako ubedljivo. Slavili su gosti sa čak tri gola razlike i time zadržali prvu poziciju na tabeli. Smederevo je za sada jedini klub sa maksimalnim učinkom.
Počelo je mirno, gosti su od samog početka imali loptu u nogama i pokušavali su da što pre dođu do pogotka. Uspeli su u tome u 16. minutu kada je precizan bio kapiten Stojković. Rani gol za mir u igri Smederevaca.
Međutim, u 31. minutu sudija Vujović pokazuje na belu tačku i ekipa Mihajlovca dobija penal. Sa jedanaest metara, precizan je bio Stefan Matijević. Ovo je dalo tračak nade domaćoj ekipi da mogu da stignu do pozitivnog rezultata. Sa rezultatom 1:1 otišlo se na pauzu.
Samo što je počelo drugo poluvreme, dosuđen je još jedan jedanaesterac, ovog puta u korist gostiju. Siguran sa bele tačke bio je Filip Maksić, koji donosi prednost svojoj ekipi u 47. minutu. Gol koji je dodatno dao vetar u leđa Smederevcima, pa su oni nastavljali da napadaju svim silama.
Do kraja smo videli još dva gola u mreži domaćina. Treći gol za Smederevo, a svoj prvi na utakmici, u 55. minutu postigao je Dimitrijević. Tačku na ovaj meč stavio je Zličić, na petnaestak minuta do kraja utakmice.
Smederevo se trenutno nalazi na prvoj poziciji, sa četiri pobede u četiri meča. OFK Mihajlovac je na 11. mestu sa pet osvojenih bodova iz četiri kola.

Možda vas zanima

TABELA srpske lige zapad