Search
Close this search box.
Senta
VREME ČITANJA: 2 min

Senta upisala prvi i ubedljiv trijumf

Ekipa Sente nakon uvodnih poraza i loše prikazanih igra, konačno upisala prvi trijumf i prve bodove. Ubedljivo je savladana ekipa Obilića iz Zmajeva.
Stadion: Gradski stadion, Senta. Gledalaca: 100. Sudija: Carić Bojan (Sombor). Žuti kartoni: Celin, Mandić i Korać (Senta), M. Kobilarov, Rodić, Živojnov, Danilo Janoković, Mirković i Marković (Obilić). Crveni kartoni: Rodić (Obilić).
SENTA: Tomašev, Vuletić, Đeri, Mijić, Mandić, Celin (Todorović), Matić (Kasaš), Živković, Savić, Korać (Bajić), Fodor (Dražić).
OBILIĆ: Kalinić, Mirković, Šmit, M. Kobilarov, N. Kobilarov, Licenberger (Danilo Janković), Marković, Pilipović, Rodić, Živojnov, Peković (Ivošev).
Obe ekipe nisu sijale pre početka ovog meča, jer je Senta imala sve upisane poraze. Ekipa Obilića  trijumfovala je samo u 1. kolu protiv Bajše, a ostalo izgubila.
Meč je otvoren odmeravanjem snaga na sredini terena, podjednake ekipe, ali meč bolje otvara domaćin, jer u 15. minutu gol postiže bonus Marko Fodor.
Lepa igra na obe strane krunisana je jedinim golom gosta. Dosta neizvesno i bolje poluvreme odigrali su Zmajevčani koji su golom Milana Kobilarova u 42. minutu došli do izjednačenja (1:1). 
U drugom poluvremenu isto borbeno na obe strane, ali domaćin u 57. minutu dolazi do prelomnog pogotka, a u listu strelaca upisao se Nikola Savić u 57. minutu i tako doneo svojoj ekipi prednost, drugi put na meču (2:1).
U 72. minutu biva isključen igrač gostiju koji je skrivio jedanaesterac, a precizan sa bele tačke bio je rezervista Aleksandar Dražić, koji povišuje rezultat na 3:1 i stavlja tačku na prvi trijumf domaćina.
Kasnije je domaćin povisio prednost i slomio rivala u završnici sa dva pogotka, a prvi je pao u 80. minutu a precizan je bio Đorđe Celić (4:1).
Samo nekoliko minuta pre nego što će sudija svirati kraj, početkom nadoknade u 90+1. minutu rezervista Mateja Todorović postiže poslednji pogodak za veliku pobedu Sente (5:1).
„Prvenstvo nismo počeli kako smo očekivali, zabeleženi su jako loši rezultati u prva tri kola, kasnili smo sa pripremama, situacija u klubu je bila jako loša pred početak sezone. Borbena i dobra utakmica. 
Prvo poluvreme egal i nerešen rezultat. Gosti bili bolji, dobra ekipa. Drugo poluvreme smo vršili konstantan pritisak ka golu gosta i to nam se isplatilo. Ovo je bila jako bitna utakmica za samopouzdanje naših igrača i prva pobeda.“ – izjavio je za naš portal predstavnik Sente Laslo Tot.
Senta se konačno „probudila“, kući je poslala goste sa „petardom“ u mreži. Prve bodove je uzela Senta i sad može mirno da se sprema za nove izazove. 
Obilić ima ključan meč u sledećem kolu. Obe ekipe imaju skor od jedne pobede i tri poraza. Senta se nalazi na 11. mestu, a Obilić na 15. mestu.
U sledećem kolu Senta ima teško gostovanje u Turiji, dok Obilić ima mnogo važan meč na svom terenu protiv Sloge iz Čonoplje.
 

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Sever”

VREME ČITANJA: 2 min

Senta upisala prvi i ubedljiv trijumf

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Sever”