Search
Close this search box.
Smederevo
VREME ČITANJA: 2 min

Smederevo nastavlja sa dobrim rezultatima

FK Smederevo, vezao je treću pobedu u tri kola, savladavši Takovo iz Gornjeg Milanovca (1:0).
Utakmica je počela sa zakašnjenjem od petnaestak minuta, zbog kašnjenja gostujuće ekipe. Razlog kašnjenja bila je prevelika gužva u saobraćaju, pa su gosti bili onemogućeni da stignu na vreme.
Domaći su bili bolji rival u prvom poluvremenu. Prvu šansu su imali u 5. minutu utakmice. Bojić je pokušao udarcem glavom nakon kornera, ali je Jovetić bio siguran. Samo dva minuta nakon toga, još jedna ubačena lopta i stopostotna šansa, koju nije uspeo da iskoristi Zličić.
Ekipa Smedereva je imala veći posed i kontrolisali su igru u prvom poluvremenu. Znali su i gosti da priprete na trenutke, ali ništa konkretno. Bolja igra Smederevaca, ali ipak nije bilo golova u prvom poluvremenu. Na poluvreme se otišlo sa rezultatom 0:0.
Drugo poluvreme je počelo u istom ritmu. Smederevo je silno napadalo. Videlo se da domaći žele samo pobedu i da je to imperativ. Imali su sjajnu šansu u 65. minutu, ali i dalje nisu uspevali da stignu do pogotka. U svakoj situaciji je falio taj završni pas, kojim bi se postigao gol.
Nošeni, pre svega, sjajnom energijom sa tribina, Smederevci postižu vodeći pogodak. U 74. minutu, sa ivice šesnaesterca, sjajno šutira Jovanović, lopta pogađa prečku, a na odbijenu loptu naleće Zličić i postiže vodeći pogodak. Velika radost na tribinama stadiona u Smederevu.
Na kraju slavlje Smedereva, posle velike borbe. Veoma teška pobeda, utakmicu je odlučio taj jedan gol, ali i veoma bitna pobeda za nastavak serije dobrih rezultata. Trenutno su vodeći na tabeli i jedini imaju sve tri pobede, barem dok se ne završi utakmica u Čačku.
“Pre svega veoma teška utakmica, imali smo punu kontrolu tokom čitave utakmice. U prvom poluvremenu, nismo iskoristili par dobrih prilika, ali nismo odustajali od svoje igre. Naša upornost se na kraju isplatila, postigli smo gol i priveli mirno utakmicu kraju. Prezadovoljan sam borbom svojih saigrača i apsolutno smo zaslužili da pobedimo.
Očekujem da nastavimo seriju dobrih rezultata. Imamo odličnu ekipu, odličnog trenera i od svake sledeće utakmice očekujemo pozitivan ishod, a to su tri boda.” – izjavio je Krsta Bojić, jedan od najboljih pojedinaca Smedereva danas.
Smederevo u sledećem kolu gostuje Mihajlovcu, dok će Takovo dočekati Slogu iz Bajine Bašte.

Možda vas zanima

TABELA srpske lige zapad