Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Kapiten Jagodine Đorđe Vasić – najbolji igrač 2. kola na Istoku

Sa nepunih 20 godina Đorđe Vasić je postao kapiten Jagodine, a sada je glasovima čitalaca MSport portala izabran i za najboljeg igrača 2. kola Srpske lige Istok.
Rođeni Jagodinac koji 7. oktobra puni 20 godina, igra na sredini terena. U pobedi nad Radničkim iz Svilajnca (3:0) asistirao je Dimitriću za prvi i Stanisavljeviću za drugi pogotak svog tima.
Jagodina na čelu sa predsednikom Vladicom Milanovićem ne odstupa od ideje da pruža šansu mladim igračima, posebno onima koji su ponikli u školi fudbala nekadašnjeg superligaša. Deo takvog sistema je najbolji igrač 2. kola na Istoku po izboru naših čitalaca koji su glaslai na Instagram nalogu našeg portala.
Mladi kapiten Jagodine Đorđe Vasić u intervjuu za MSport ističe da je on deo sistema koji u centru Pomoravlja nadograđuju iz sezone u sezonu.
Čitaoci našeg portala su te izabrali za najboljeg igrača kola posle ubedljive pobede. Koliko ekipi znači ta pobeda a koliko tebi znači ovo priznanje ?
“Pobeda protiv ekipe Radničkog nam puno znači da se podignemo posle nesrećnog poraza u prvom kolu. Imamo dosta samopouzdanja, a ovo je tek početak. Veoma mi je drago što sam izabran za igrača kola i što su drugi prepoznali kvalitet igre koji pruža naša ekipa, a i ja sam deo naše igre, To mi je dodatan podstrek da na terenu budem još bolji.” – rekao je Đorđe Vasić za naš portal.
Rođeni si Jagodinac, a sa nepunih 20 godina kapiten tima. Velika čast ali i obaveza za tako mladog igrača?
“Velika je čast biti kapiten Jagodine. Klub mi je pružio tu priliku i zadovoljstvo zato što sam rođen u ovom gradu i ponikao u klubu. Odgovornost je, takođe, velika. Jagodina je najveći klub u Srpskoj ligi. Kao klub imamo najlepšu istoriju, mnogo uspeha i samo dobrim partijama i rezultatima mogu da opravdam poverenje svih u klubu.”

Jagodina ima mlad tim, svake godine iznedri nekoliko supertalentovanih igrača, Kakvi su ciljevi u ovoj sezoni?
“Imamo mlad tim, jedan od najmlađih u zemlji, veliki broj talentovanih igrača koji imaju ogroman potencijal. Ovaj klub je uvek davao i davaće srpskom, pa čak i evropskom fudbalu veliki broj dobrih igrača. To je način na koji naš klub funkcioniše. Cilj je uvek prvo mesto. Ovo je uvek bio fudbalski grad, ljudi vole da gledaju dobar fudbal i Jagodina mora što pre da se vrati u najviši rang. Tu je našem klubu mesto.”
U sledećem kolu gostujete u Vlasotincu? Šta očekujete od ovog duela?
“U svakoj utakmici ćemo pokušati da pobedimo, ko god da je protivnik. Tamo smo gostovali i prošle godine, znamo da neće biti lako. Ali ukoliko ispoštujemo sve što trener i stručni štab zahteva od nas, rezultat neće izostati.” – optimista je mladi kapiten Jagodine i najbolji igrač 2. kola Srpske lige Istok Đorđe Vasić.
Fotogragije: privatna arhiva

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok