Search
Close this search box.
Screenshot_20220822-223943__01__01
VREME ČITANJA: 2 min

Pregled 2. kola Srpske lige “Beograd”

Posle drugog kola Srpske lige „Beograd“ na vrhu tabele se nalazi tim koji nije slovio za favorita. Ekipa Sindjelića povratnik u treći rang takmičenja jedina ima stoprocentan učinak.
Sindjelić je u gostima savladao minimalcem 1:0 BSK iz Borče i zaposeo na čelo tabele. Uz gol razliku 3:1 jasno je da Sindjelić igru zasniva pre svega na čvrstoj odbrani.
Ovo kolo su obeležila čak četiri nerešena rezultata, od toga na tri utakmice uopšte nije bilo golova. Oba dva derbi susreta u Dobanovcima izmedju domaće Budućnosti i Brodarca, kao i na Karaburmi u duelu OFK Beograda i BAS TEK-a završena su nerešenim rezultatom 0:0. Golova nije bilo ni u Obrenovcu gde je Radnički bio favorit protiv ekipe Ušće Novi Beograd. Jedini nerešeni rezultat sa golovina vidjen je u Surčinu. Jedinstvo i Zvezdara su postigli po gol za po jedan osvojeni bod.
Tri utakmice sa najviše golova donele su dve pobede domaćina i jednu gostiju. U komšijskom derbiju Zemun je opravdao ulogu favorita i predvodjen Lazarom Ristovskim savladao Teleoptik sa 3:1. Još ubedljiviji na terenu Bežanije bio je Studentski grad. Sa četiri gola u merži Borac je ispraćen u Lazarevac. Jedino što su gosti uspeli da urade je da povedu već u trećem minutu. Možda i najveće iznenadjenje kola je pobeda Prve iskre u gostima nad Torlakom od 3:0. Iznenadjenje je u smislu rezultata prvog kola gde je Torlak ubedljivo u gostima savladao Ušće, dok je Prva iskra izgubila kod kuće od Brodarca.
Drugo kolo je pokazalo da za sad nema izrazitog favorita za prvo mesto i plasman u Prvu ligu. Naredne nedelje i utakmice pokazaće koje će se ekipe izdvojiti i biti pretendenti na vrh.

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige beograd