Search
Close this search box.
New Project (6)
VREME ČITANJA: 2 min

Komšijski derbi opravdao očekivanja

Fudbaleri Bana i Jošanice, odigrali su komšijski derbi, koji je protekao u znaku dobrog fudbala.
Stadion: Gradski stadion u Raški. Gledalaca: 500. Sudija: Miloš Nikolić (Kraljevo). Žuti kartoni: šef struke Đoković (Bane 1931), Čuljković, Plojović, Terzić, Rušević, šef struke Muratović (Jošanica).
Bane 1931: Ćurčić, Marjanović, Kurandić, Račić, Tomović, Bulatović, Nikodinović, Ćirović, Mihajlović, Milićević, Husović. Igrali su još: Milošević, Guberinić, Čolović.
Jošanica: Čuljković, Sretenović, Gicić, Ferizović, Goruždić, Šaćirović, Plojović, Smajović, Sadović, Sulejmanović, Terzić. Igrali su još: Rušević, Bektašević, Ristović.
Odlična utakmica na gradskom stadionu u Raški, falili su samo golovi. Fudbaleri Jošanice, odlučni da posle prošlosezonskog drugog mesta ove sezone dođu do plasmana u viši rang, došli su u Rašku sa imperativom pobede. Za protivnika su imali izuzetno dobru i u odnosu na prošlu sezonu, pojačanu ekipu Bana.
U prvom poluvremenu gledali smo jedan vrlo izjednačen meč. Prva polovina pripala je domaćinu, dok je druga polovina poluvremena pripala gostima iz Novog Pazara. Po nekoliko polušansi na obe strane, ali bez pogodaka.
Drugo poluvreme je počelo mirno, ali se u nastavku borba rasplamsala. I jedni i drugi su želeli pobedu. U tom žaru borbe, videli smo dosta prigovora na suđenje, pa su oba trenera požutela.
Možda bi se situacija okrenula u korist domaćina, da je sudija Nikolić pokazao crveni karton golmanu gostiju, koji je igrao rukom van šesnaest metara. Nikolić je odlučio da za to pokaže samo žuti karton.
Do kraja smo videli još nekoliko šansi na obe strane, ali se rezultat nije menjao. Na kraju, stiče se utisak, da je podela bodova najrealniji ishod na ovoj utakmici.

Možda vas zanima

TABELA Šumadijsko-raške zone