Search
Close this search box.
New Project (3)
VREME ČITANJA: 2 min

Sudije pokvarile utakmicu u Gračcu

Fudbaleri Napretka iz Gračca, slavili su u prvom kolu šumadijsko-raške zone protiv ekipe Trepče (3:2).
Izuzetno sadržajna i zanimljiva utakmica, nažalost uništena neverovatnim greškama sudija. Glavni sudija Aleksandar Gavrilović, pokazao je čak devet žutih i jedan crveni karton.
Sve je počelo u 4. minutu, kada je na centaršut Radojevića, Milosavljević odlično reagovao i glavom ubacio loptu u gol. Trepča je napadala i bila bolji rival. Dančetović je u 10. minutu odlično šutirao, ali golman domaćih bio je siguran.
Zadnjih petnaestak minuta prvog poluvremena, ekipa Napretka je preuzela inicijativu, ali nisu uspeli da dođu do gola. Poluvreme je završeno rezultatom 0:1. Ono što je svim gledaocima kvarilo pogled na utakmici je bilo katastrofalno suđenje.
Nadalo se stotinjak prisutnih ljubitelja fudbala da će se sudija u drugom poluvremenu smilovati i pustiti ove dve ekipe da igraju fudbal, ali to se nažalost nije desilo. Katastrofalne greške glavnog sudije Gavrilovića dovele su do toga da se atmosfera na utakmici pretvori u pravi rat igrača.
Samo tri minuta nakon početka drugog poluvremena, odlična akcija domaćih, iz koje Bulatović postiže pogodak. Domaći su na vreme izjednačili, što im je dalo još jači vetar u leđa.
U 54. minutu, isprovociran od strane sudije Gavrilovića, temperamentni Baščarević dobija prvo žuti, a željom glavnog sudije i crveni karton nakon toga. Nakon isključenja Baščarevića, Napredak je imao dosta lakši posao.
65. minut, po levoj strani odlično prolazi Cvetković i postiže drugi pogodak za domaće (2:1). Preokrenula je ekipa Napretka, imala igrača više i sve im je išlo na ruku.
Međutim, ekipa sa Kosmeta se nije predavala i sa igračem manje nastavljala je da napada. To im se isplatilo kada su u 80. minutu preko Ivića došli do izjednačenja.
Nisu se gosti dugo radovali. Samo četiri minuta nakon postignutog izjednačujućeg pogotka, domaći su još jednom poveli, golom iz jedanaesterca. Mitrovčani su negodovali, ali se mišljenje sudije Gavrilovića nije promenilo. Siguran sa bele tačke bio je Milenković.
Pokušali su gosti da dođu barem do boda, ali nisu uspeli u tome sa igračem manje. Tračak nade bio je postignut gol Kasalovića, koji je poništen zbog nepostojećeg ofsajda.
Nakon toga je Ivić imao još jednu sjajnu priliku za gol, ali rezultat je ostao nepromenjen. Utakmica je završena pobedom domaćih (3:2).
Dosta golova, lepa i sadržajna utakmica za gledanje, ali uništena od strane sudijske trojke. Na kraju, ostaje žal što glavni sudija nije dopustio da se igra fudbal, jer je sigurno da bi videli još dosta lepih golova i poteza.

Možda vas zanima

TABELA Šumadijsko-raške zone