Search
Close this search box.
IMG_20220815_144207_644
VREME ČITANJA: 2 min

U Gornjoj varoši komšijski derbi

Za vikend se igraju mečevi 2.kola Srpske lige „Beograd“. Na programu je ukupno osam utakmica, a neke će biti izuzetno zanimljive.
Komšijski i gradski derbi igra su u subotu od 17 časova u Zemunu. Sastaju se istoimeni domaći klub i Teleoptik. Ekipe u različitim raspoloženjima dočekuju ovaj duel. Zemun je u prvom kolu neočekivano ubedljivo poražen od Zvezdare u gostima sa 3:0, dok je mladi sastav iz Zemunela pobedio kod kuće Radnički iz Obrenovca sa 3:1.
Prva utakmica kola se igra već sutra od 10 časova kada će Studentski grad ugostiti Borac iz Lazarevca. Domaćin je u prvom kolu poražen, dok je Borac slavio minimalnu pobedu od 1:0 nad Jedinstvom iz Surčina.
U subotnjem popodnevnom terminu igraju se još tri utakmice. Na Karaburmi je možda i derbi čitavog kola. OFK Beograd dočekuje BASK TEK. Oba tima imaju velike ambicije u ovom prvenstvu. Borča će biti poprište duela domaćeg BSK-a i Sindjelića. Novajlija u ligi dolazi u goste osokoljen pobedom u prošlom kolu na domaćen terenu. Domačin traži iskupljenje za poraz na Carevoj ćupriji. Poslednji duel subotnjeg programa je izmedju Radničkog iz Obrenovca i Ušća sa Novog Beograda. Obrenovčani su favoriti, a treba reći da su i jedni i drugi poraženi na startu prvenstva.
Nedeljni matine termin je susret Torlaka i Prve iskre. Domaći su zabeležili najubedljiviju pobedu u prvom kolu, doj je tim iz Bariča izgubio u gostima. U Surčinu će Jedinstvo biti domaćin ekipi Zvezdare. Očekuje se neizvestan susret gde se pobednik neće znati do samog kraja. Dobanovčani će imati priliku da gledaju dve kvalitne ekipe, domaću Budućnost i ekipu Brodarca. Ovde je moguć troznak kladioničarskim žargonom rečeno. Utakmice u Surčinu i Dobanovcima se igraju od 17 časova.

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige beograd